Annonce
Fredericia

Fredericianer vandt EM-bronze: Fik debut på fodtennislandsholdet

Der var ikke modtagelse på Københavns Rådhus, da det danske fodtennislandshold vendte hjem fra EM i Rumænien, men glæde var der alligevel meget af. Simon Linde ses i bageste række som nummer to fra venstre. Privatfoto

29-årige Simon Linde var en del af det danske fodtennis-landshold til EM-slutrunden i Rumænien.

Fredericia: Dengang Simon Linde var en lille knægt i Fredericia, drømte han om at komme på det danske fodboldlandshold.

Det kom han aldrig, men til gengæld har han netop fået debut på det danske fodtennislandshold, som for nylig deltog i EM-slutrunden i Rumænien.

- Når nu det aldrig blev til noget med fodboldlandsholdet, er fodtennislandsholdet bestemt også fint, siger Simon Linde, som i dag bor i København, hvor han er ansat som kommunikationskonsulent hos Bro Kommunikation.

Med sig hjem fra EM-slutrunden havde Simon Linde en bronzemedalje, som han var med til at sikre i rækken seniormixtriple, og derudover var han med i herretriple.

- Jeg var med på yderste mandat, men oplevelsen har bestemt givet mig mod på mere - blandt andet er træningsmængden øget fra én til tre gange om ugen. Mit mål er at gøre mig fortjent til en plads i startopstillingen, fortæller han.

I sine yngre år spillede han fodbold i Fredericia KFUM, inden han som junior- og ynglinge-spiller skiftede til FC Fredericia, men en ankelskade sendte ham i retning af fodtennis, som han faktisk havde spillet med egne regler i KFUM Parken.

Fodtennis

Fodtennis i organiseret form blev etableret i 2008 i DanmarkDet skete ved, at en gruppe kvinder fik et wildcard til VM

I den forbindelse blev Danmarks første klub stiftet

KFIF Fodtennis i København var en realitet

Siden har en klub i Århus også set dagens lys

Fodtennis er organiseret i Fodtennis Danmark

I 2017 er der små 250 medlemmer på landsplan

De førende nationer i fodtennis er Rumænien, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Frankrig og Schweiz

Det danske landshold til EM bestod af Camilla Friberg, Anna Friberg, Sofie Kjeldager, Tenna Kristensen, Signe Mertins, Morten Pedersen, Christian Østermark, Henrik Friberg, Jonas Lindberg, Simon Linde og Christian Norring

EM-truppen blev ledet af Anders Schak Bossen

Se evt. mere på www.fodtennis.dk

Annonce

Tabte til verdens bedste

- Dengang vidste vi jo ikke, at det hed fodtennis - og man kunne gå til det, husker han.

Endnu er det en nichesportsgren med bare to klubber, en i København og en nystartet klub i Århus, så på den måde halter Danmark langt efter eksempelvis de gamle østeuropæiske nationer.

- Rumænien er verdens bedste, og her spiller de det, som vi spiller rundbold. Børnene spiller også fodtennis i frikvartererne i skolen, så på de kanter har sporten en helt anden tradition, siger Simon Linde, der selv smagte lidt af styrken, da danskerne rendte ind i netop rumænerne i semifinalen i seniormixtriple.

Her havde Danmark ikke mange chancer, men til gengæld sikrede Danmark sig bronze ved at slå Moldova efterfølgende, og i alt havde danskerne en sølv, tre gange bronze samt æren af at være slutrundens bedste fair play-nation med sig hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce