Annonce
forside

Fredericianer varetægtsfængslet i narkosag - har sammenhæng til anden narkosag

En fredericiansk mand nægtede sig ved et grundlovsforhør onsdag skyldig i sigtelsen om besiddelse af 34 kilo amfetamin. Manden blev anholdt tirsdag klokken 10.16. Arkivfoto: Kathrine Jensen

En fredericiansk mand, midt i 30'erne, blev onsdag varetægtsfængslet i 14 dage. Han er sigtet for besiddelse af store mængder narko, som han angiveligt skulle have opbevaret i en container. Der er tale om sammenhæng til en anden narkosag, oplyser efterforskningsleder.

Fredericia/Kolding: Tirsdag klokken 10.16 blev en fredericiansk mand midt i 30'erne anholdt.

Onsdag formiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding, sigtet for besiddelse af 34 kilo amfetamin samt mindre mængder hash og kokain. Stofferne har manden - ifølge sigtelsen - opbevaret i en container, placeret på et ukendt sted. Manden nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig, men anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Rie Brandi Jensen oplyser, at manden efterfølgende er blevet varetægtsfængslet i 14 dage - frem til den 13. februar.

Det kom ikke frem under den åbne del af grundlovsforhøret, hvor manden blev anholdt i Fredericia tirsdag, eller hvad der er gået forud for anholdelsen. Efterforskningsleder ved Efterforskningscenter Syd, Frede Nissen siger om sagen:

- Den har sammenhæng til en anden narkosag, vi havde sidst på året, men af hensyn til efterforskningen vil jeg ikke sige mere.

Samme anklager

Det har ikke været muligt for Fredericia Dagblad at få af- eller bekræftet, hvilken konkret narkosag efterforskningslederen henviser til, men 26. november 2018 blev fire fredericianere fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i Kolding - alle sigtet for betydelige mængder narkotika. De fire, tre mænd på 49, 39 og 37 år samt en kvinde på 45 år - nægtede sig ved deres grundlovsforhør skyldige i sigtelsen. De har sidenhen fået forlænget deres varetægtsfængsling to gange, også for lukkede døre, - senest frem til 13. februar. Det oplyser specialanklager i den pågældende sag, Anna Holm Christensen.

Hun oplyser samtidig, at det bliver hende, der bliver anklager i sagen om container-narkoen fra Fredericia.

Narkoen, de fire sigtede fra 26. november 2018 blev fundet i besiddelse af, blev af politiet beslaglagt på flere adresser i Fredericia-området.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Transportminister svarer igen: Hvorfor sænker du ikke sigtekornet, Troels Lund Poulsen?

Læserbrev: Troels Lund Poulsen (V) påstår her i avisen, at jeg løber fra et løfte om at ville udbygge E45 (læserbrevet "Tillykke. Nu skylder de røde en ny motorvej" 13. september, red.). Inden han skyder os for mange såkaldte "løftebrud" i skoene, vil jeg ganske stilfærdigt oplyse, hvad vi rent faktisk lovede før valget. For som vi sagde, så ønsker vi - i modsætning til hvad den tidligere regering leverede - at indgå en bred infrastrukturaftale til gavn for hele Danmark, som kan holde uanset, om regeringsmagten skulle skifte. Jeg synes derfor, at Troels Lund Poulsen skal sænke sigtekornet og lytte til opfordringen fra dele af erhvervslivet, som gør opmærksom på, at investeringer i infrastruktur er for vigtige til at være en årlig tilbagevendende politisk kampplads. Jeg kan naturligvis ikke svare på, hvorfor den tidligere regering valgte at indgå en så smal infrastrukturaftale kort før lukketid inden folketingsvalget. Men jeg kan konstatere, at hvis det havde været magtpåliggende for den tidligere regering, at dens investeringsplan skulle overleve efter et valg, så havde de nok brugt energien bedre på at sikre et bredt flertal. Og her - få måneder efter valget - så har Venstre allerede selv har trukket stikket på den tidligere regerings investeringsplan ved at melde ud, at partiet ikke længere vil prioritere Ring 5-motorvejen. Situationen er altså den, at der ikke længere er flertal for planen. Og det er den risiko, man løber, når man indgår smalle politiske aftaler. Det er også derfor, jeg ønsker at indgå en så bred infrastrukturaftale som muligt, hvilket også var formålet med vores eget trafikudspil fra før valget. Og i den forbindelse vil det være naturligt, at vi også drøfter trængselsudfordringerne på E45. Jeg ser meget frem til de kommende forhandlinger om en ny infrastrukturaftale og glæder mig over den konstruktive tilgang, som jeg har bemærket fra Venstres transportordfører, der på et samråd har udtalt: "Nu er valget overstået, og nu skal vi så se, om vi kan finde hinanden i en bred aftale, og det er vi da opsat på fra Venstres side." Det, synes jeg, er meget positivt. Og det synes jeg, at Troels Lund Poulsen bør lytte til. For vores fælles infrastruktur bør ikke være en politisk kampplads. Det er erhvervslivet, pendlerne og alle andre trafikanter, der hver dag sidder fast i trafikken, altså for vigtige til.

Annonce