Annonce
Fredericia

Fredericianere på søndagstur: Volden er lidt som nyklippede får

Søndag benyttede mange det klare vejr til at kigge ud over Lillebælt fra Lundings Monument. Samtidig kunne de se begyndelsen på revitaliseringen af Fredericia Vold, som A. P. Møller Fonden har givet 35 millioner kroner til. Foto: Peter Leth-Larsen
Solen frister, og søndag benyttede mange fredericianere lejligheden til at tage den barberede vold i øjesyn under solens begyndende varme.
Annonce

Fredericia: I disse dage benytter mange lejligheden til en tur i det længe ventede solskin, som trodser coronavirus og lokker mange ud på en gåtur i byen - med behørig afstand forstås.

Således også søndag formiddag, hvor en del benyttede lejligheden til at slå vejen forbi Fredericia Vold ved Kongens Bastion og Danmarks Bastion for at nyde udsigten over byen, Lillebælt og den barberede vold til den ene side og den beplantede vold på den anden.

Det gjorde blandt andre Beathe Nielsen og Sven Erik Andreasen, som ofte går en ni-kilometer lang tur om søndagen fra deres hjem på Fælledvej, rundt langs volden og ned omkring havnen. De er begge begejstrede for voldens nye udseende.

- Nu kan man se, hvor fantastisk et anlæg det er, siger Beathe Nielsen.

- Nu kan vi se, hvor skarpt volden står. Selv efter så mange år, siger Sven Erik Andreasen.

De fortæller, at de i efteråret slet ikke kunne se de røde hustage nord for volden, men efter HedeDanmarks rydning er der frit udsyn over den nordlige del af byen. Næste skridt er såning af græs.

- Volden er lidt som nyklippede får nu. De ser også lidt mærkelige ud, fortæller Beathe Nielsen med et smil.

Hvis man skal "sælge det" til folk udefra, er det godt at kunne se anlægget.

Peter Leineweber, vejlenser

Annonce

Rådyr i haverne

De store forandringer på byens historiske værk har skabt stor debat i byen - nogle er for, andre imod. Og fjernelse af træer og krat har løbende rejst mange spørgsmål - blandt andet om dyrelivet på volden. Netop deres trivsel var også Mia Ravns første tanke, da hun hørte om planerne.

- Hvad skal der så ske med dyrene, fortæller hun.

Hun har efterfølgende kunne konstatere, blandt andet rådyrene har taget haverne langs vandet i besiddelse. For Steen Bachmann minder voldens nye udseende ham om hans soldatertid.

- Jeg har været soldat ved livgarden og gået meget på Kastellet i København, hvor der heller ikke er træer, som her, fortæller Steen Bachmann.

Annonce

Undtagelsen, der bekræfter reglen

Udenbysfra kom Lisbet Kristensen og Peter Leineweber. Lisbet Kristensen har job på rådhuset, men arbejder hjemmefra i disse dage og skulle hente en skærm til at forbedre hjemmearbejdspladsen. Derfor benyttede de lejligheden til en tur på volden. De bor i Vejle.

- Hvis man skal "sælge det" til folk udefra, er det godt at kunne se anlægget, mener Peter Leineweber.

De synes, volden tog sig flot ud i solen.

- Normalvis vil jeg altid tale for at lade naturen være, men det her er undtagelsen, så man kan se fæstningsanlægget, siger Lisbet Kristensen.

Fældningen ved Kongens Bastion, Danmarks Bastion og Ravelinen er første skridt i revitaliseringen af Fredericia Vold, som A. P. Møller Fonden gav 35 millioner kroner til i 2015.

HedeDanmark har været i gang med at rydde Ravelinen, Danmarks Bastion og Kongens Bastion for træer og buske. Foto: Peter Leth-Larsen
Fra toppen af Kongens Bastion kunne man søndag følge med i den meget sparsomme trafik på Ny Lillebæltsbro. Foto: Peter Leth-Larsen
Rydningen af dele af volden for træer og buske har skabt stor debat blandt fredericianerne. Nogle er for - andre imod. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny Madsby-børnehave på vej: Her er placeringen, politikerne ønsker

Fredericia

Drop nationale test i Fredericia, foreslog Enhedslisten: Usædvanlig alliance bakkede op

Fredericia

Tirsdagens coronatal: Smittetrykket falder fortsat i Fredericia

Annonce