Annonce
Fredericia

Fredericianerne er klar til at tage mundbindet på - det måtte komme

Selskabet omkring bordet i Kurts Kaffebar var parat til at bruge mundbind. Det var et ventet træk fra regeringen for at bremse coronasmitten, mener Olav og Jutta Thomsen og Ole og Mille Skovbølling. Foto: Nana Hanghøj
Mette Frederiksens nyeste corona-instrukser kom ikke bag på fredericianerne, som Fredericia Dagblad mødte på gaden lørdag. Også foreninger forbereder sig på striksere regler. Bridgespillet i Seniorhuset er bremset af forsamlingskravet, og julen kommer til at blive anderledes for mange.

Fredericia: Græskarene strålede orange i efterårssolen på Rådhuspladsen i Fredericia midtby lørdag middag. Det flotte efterårsvejr havde trukket mange ind til centrum for en slentre- og indkøbstur, og en naturlig del af snakken mellem fredericianerne var Mette Frederiksens nyeste stramninger for at styre coronasmitten.

- Fredericia er jo heldigvis ikke så hårdt ramt, men det er nok nødvendigt at lave en opbremsning, kunne flere konstatere med fokus på, at smittetallet kun er steget stille i de seneste dage lokalt.

Mundbind i butikker

Men at landstallene tegner en stejlere kurve gør det forståeligt med skarpere restriktioner, og at det fra på torsdag bliver krav med mundbind indendøre på offentlige steder.

- Sådan er det bare, og det har egentligt undret mig, at det ikke er kommet før. I Tyskland har man skullet bruge mundbind længe alle vegne, så at vi også skal til at bruge det, er bare i orden, mente Ole Nielsen på indkøb i Billunds Boghandel.

Boghandler Elsa Billund kunne lørdag ekspedere uden mundbind, men hun forventer, at det bliver et krav fra torsdag. Hun håber, at kunderne vænner sig til mundbind, så det ikke begrænser deres lyst til at gå på indkøb i fysiske butikker. Foto: Nana Hanghøj

I bogbutikken skal der fremover også bruges mundbind, når der skal handles, og indehaver Elsa Billund er indstillet på, at det også kommer til at omfatte personalet.

- Det ville være et forkert signal, hvis vi ikke har mundbind på, så sådan bliver det nok. Vi får løbende orientering fra vores brancheorganisation om, hvordan vi skal forholde os, så det regner jeg med, at vi snart får besked på. Vi skal også forholde os til forsamlingskravet på 10 personer. Men hvordan det præcis skal tolkes, håber jeg at blive klogere på, sagde Elsa Billund.


I begyndelsen af coronasituationen kunne vi mærke det på omsætningen, men det har ændret sig, og jeg håber det holder ved. Vi gør, hvad vi kan for at folk kan handle sikkert, og hvis nogle er nervøse, så kan de bare bestille deres varer. Så har vi pakket dem, når de kommer eller vi kan bringe dem.

Elsa Billund - indehaver af Billunds Boghandel


Hun håber ikke, at det nye krav vil påvirke kundernes lyst til at handle i en fysisk butik.

- I begyndelsen af coronasituationen kunne vi mærke det på omsætningen, men det har ændret sig, og jeg håber det holder ved. Vi gør, hvad vi kan for at folk kan handle sikkert, og hvis nogle er nervøse, så kan de bare bestille deres varer. Så har vi pakket dem, når de kommer eller vi kan bringe dem, sagde boghandleren.

Umiddelbart havde ingen af de fredericianere avisen mødte i centrum problemer med, at der skal et mundbind på.

- Det er da lidt irriterende at have på, fordi brillerne dukker, men jeg synes, at man vænner sig til det, mente Jutta Thomsen, som har vænnet sig til mundbind på togture til København.

Veninden Mille Skovbølling var også parat til at tage mundbind på.

- Jeg har et fint ind med FHK, sagde hun med et smil og viste det specialdeisgnede røde fan-mundbind frem.

Annonce

Jul på nye måder

De nye restriktioner udløser mundbind, og betyder også, at der bliver ændret på planerne for jul. Store julefester er bandlyst.

- Vi bliver hjemme og lader børnene fejre deres jul. Vores børn er spredt rundt i landet, så vi har besluttet, at vi får et andelår og et glas rødvin derhjemme alene. Vi skal ikke risikere noget, sagde Mille Skovbølling.

Tina og Lars Hansen var ikke overraskede, da Mette Frederiksen fredag aften ordinerede mundbind i større omfang end i dag. For Lars Hansen bliver mundbind-kravet også en udfordring i hans hverdag som rektor på HTX i Erritsø. Forsamlingskravet på højest 10 personer kan komme til at få indflydelse på årets julearrangementer, hvis det fortsætter ud over de kommende fire uger. Foto: Nana Hanghøj

Juletraditionerne kommer også på prøve for Tina og Lars Hansen.

- Vi plejer at fejre julefrokst med naboerne på vejen, og det var vores tur i år. Vi er 12, så det er lige på grænsen måske, sagde Tina Hansen.

Lars Hansen er rektor på HTX i Erritsø, og han skal i den kommende uge finde ud af, hvordan det nye krav om mundbind for eleverne skal håndteres.

- Jeg tror, at eleverne skal have mundbind på, når de bevæger sig uden for klassen. Det vil give mest mening, for i klassen er de nærmest at opfatte som en familie, vurderede Lars Hansen.

Andre bygæster avisen talte med, var afventende overfor hvordan kommende arrangementer kan realiseres. En lille flok roere var spændte på, om næste søndags standerstrygning kan gennemføres, mens Olav Thomsen allerede nu kendte konsekvensen af Mette Frederiksens udmelding.

- Når meldingen er, at man kun må være ti sammen, så betyder det, at vi er nødt til at droppe bridgespillet i Seniorhuset. Det er jeg ærgerlig over, for havde hun bare sat grænsen ved 20, så kunne vi have fortsat, konstaterede han.

Et herligt efterårsvejr havde lokket mange fredericianere til centrum, hvor der er pyntet op til halloween. Håbet er, at krav om mundbind ikke stopper lysten til at tage på indkøb i fysiske butikker. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia er ude af pokalturneringen: Derfor er der ingen grund til at glæde sig over det denne gang

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Udspil fra regeringen: Fredericia Sundhedshus skal rumme nærhospital

FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan røg FC Fredericia ud af pokalturneringen

Fredericia

Thansen vil være mere familievenlig: Nye butikslokaler plads til flere varer og bedre kundeoplevelse

FC Fredericia

Basses basse var ikke nok for FC Fredericia: Klubben røg ud i pokalmørket efter sen scoring af Hvidovre

FC Fredericia

Hvis FC Fredericia vinder tirsdag aften, skal klubben prøve noget, den aldrig har prøvet før

Fredericia For abonnenter

1800 studerende og 300 ansatte skal have deres hverdag i et campus i Kanalbyen - men hvad med trafikken?

Erhverv

Bank slår to filialer sammen og flytter til Snoghøj: - Folk efterspørger parkering og nem adgang

Fredericia

- Lige nu ligger vi vandret for at gøre butikken klar: Lingeributik indretter herrehjørne i nye lokaler

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Fredericia

Hvilke kandidater kan knockoute fodgængere? Dagbladet tjekkede valgplakater

Fredericia For abonnenter

AP Pension er klar med tre-cifret millionbeløb til energihus på kajen i Kanalbyen

Erhverv

Stress førte til karriereskifte: Nu står Renate på egne fødder og åbner klinik

Annonce