Annonce
Fredericia

Fredericiansk arbejdsgiver efter lokal mands pludselige død: - Vi er dybt berørte

En 45-årig mand fra Fredericia mistede tirsdag livet, mens han var på arbejde i Karlslunde. Han var på arbejde for det fredericianske firma, KM Telecom. Den 45-årige mand var i gang med at opgradere et antenneskab, da han afgik ved døden. Arkivfoto: Michael Bager

Tirsdag morgen blev en fredericiansk mand fundet død i nærheden af et antenneskab i Karlslunde. Ifølge arbejdsgiveren lyder den første melding fra instanser, at der har været tale om et ildebefindende og ikke en arbejdsulykke.

Fredericia: Michael Hermansen, administrerende direktør i KM Telecom, der har base i Fredericia, modtog tirsdag et opkald, han sent vil glemme.

- Det var en forfærdelig besked at få.

Den 45-årige mand, der blev fundet død på Strandgårdsvej i Karlslunde tirsdag morgen, arbejdede med jævne mellemrum for KM Telecom i Fredericia.

Annonce

Vi er dybt berørte alle mand, og jeg har også været i kontakt med familien for at sige, at vi selvfølgelig står fuldt til rådighed for dem. Jeg kendte både ham (medarbejderen red.) og hans bror rigtig godt. Det de har mistet, det kan ikke erstattes.

Michael Hermansen, administrerende direktør, KM Telecom

Uerstatteligt tab

Manden var blevet sendt på opgave i Karlslunde - netop for KM Telecom - for at opgradere et antenneskab for en større kunde. Den 45-årige fredericianer arbejdede som en såkaldt antennetekniker, da han tirsdag mistede livet.

Spekulationerne er siden gået på, om det var strøm og stød, der havde taget livet af den 45-årige fredericianer, og at der derfor var risiko for, at der var sket en arbejdsulykke.

- Radius (energi-leverandør, red.), politiet, Arbejdstilsynet, vores kunde og os selv var til stede i Karlslunde tirsdag, hvor alt blev gået igennem. Beskeden fra dem var, at der var intet, der tydede på, at han har fået stød. Der var ingen overgravede kabler eller kabler i nærheden af antenneskabet. Der er intet tegn på, at der var arbejdet, der gik galt. Den melding vi fik var, at det var et ildebefindende, der ramte ham, siger Michael Hermansen.

- Vi er dybt berørte alle mand, og jeg har også været i kontakt med familien for at sige, at vi selvfølgelig står fuldt til rådighed for dem. Jeg kendte både ham (medarbejderen red.) og hans bror rigtig godt. Det de har mistet, det kan ikke erstattes.

Få volt

Den 45-årige fredericianer havde over en mangeårig periode været fastansat hos KM Telecom i Fredericia. Sidenhen arbejdede den nu afdøde mand på freelance-basis for virksomheden.

Det kunne både være flere gange ugentligt eller med uger imellem, at den 45-årige trak i KM Telecoms arbejdstøj. I virksomheden kender man - og nu husker - kun medarbejderen som en god og dygtig mand. Arbejdet, han udførte tirsdag i Karlslunde, er ifølge Michael Hermansen 'simpelt og standard-arbejde'. I alt er der fem til syv medarbejdere, der for KM Telecom kører og laver lignede stykke arbejde som det, den 45-årige arbejdede på tirsdag, da uheldet indtraf og han afgik ved døden.

- Der er lidt spænding i de kabler, man arbejder med, men det er typisk omkring 48 volt. Det kræves derfor heller ikke, at arbejdet udføres af en autoriseret elektriker. Det arbejde, vi udfører - og som vores medarbejder udførte i Karlslunde - det er både grave- og teknisk arbejde, forklarer den administrerende direktør i KM Telecom.

Ro til medarbejdere

Det var en forbipasserende kvindelig bilist, der tirsdag kort efter klokken ni fandt den 45-årige mand liggende livløs på jorden på Strandgårdsvej i Karlslunde.

Ganske rigtigt lå han i nærheden af et skab, men det var et antenne-skab og ikke et el-skab. At den første melding fra instanserne på stedet lyder, at der var tale om et ildebefindende og ikke en arbejdsulykke, giver Michael Hermansen ro i maven i en ellers hård situation.

- Også i forhold til vores mange andre medarbejdere og dem, der har sendt ham ud på opgaven. De har jo haft dårlig samvittighed. Vi er - ligesom alle andre involverede instanser - interesserede i at finde ud af, hvad der præcis er sket med vores medarbejder.

Onsdag blev alle medarbejderne på KM Telecom orienteret om den 45-årige mands bortgang.

Presseafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi oplyser torsdag morgen, at der skal afholdes obduktion af manden for at fastslå en endelig dødsårsag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet undersøger graffiti-hærværk med muligt racistisk budskab

Annonce