Annonce
Læserbrev

Fredericias misligholdte attraktion - så nemt bør politikerne ikke slippe!

Nogle, som kender mig som tidligere formand for DN i Fredericia, vil måske undre sig. Men fæstningsanlægget er et historisk monument, derefter bypark og derefter bynatur. Er politikerne enige i denne prioritering?

Læserbrev: Fredericia har én international attraktion: Fæstningen med by og byplan (med volden, som man dårligt kan se for krat), bygninger (inkl. jammerlige Nørreport), monumenter (med springvand uden vand) og træer (med huller i rækkerne).

Nogle vil sikkert nævne kysterne og skoven på Trelde Næs, men de er højest nationale attraktioner.

I Fredericia Dagblad 23. juni står, at alle gør, hvad de kan, men de har kun så og så få penge.

Ja, og det er derfor ikke kommunens forvaltning, jeg kritiserer. Det er politikerne.

Vi får at vide, at der årligt er 1,6 mio. kr. til voldanlægget, 250.000 kr. til bytræer, og at det koster 425.000 kr. at vedligeholde byens fire springvand.

Når vi husker, at der er tale om vores eneste attraktion, er disse beløb latterligt små - Fredericia Kommunes indtægt er på 3,5 mia. kr.

Hvorfor har "forskønnelsen" ikke fået flere midler? Er de andre udvalgsformænd bedre til at rage penge til sig, eller anerkender politikerne ikke værdien af "attraktionen"?

Borgmesteren, som må antages at have det store overblik, bør kigge på budgettet igen. I har ikke løst opgaven godt nok.

Når man ser borgerkommentarerne, tror jeg, at nogle mangler forståelse for voldens rolle.

Én synes, det vil være synd for rådyrene, hvis krattet bliver fjernet. Der har aldrig være så mange rådyr i Danmark som just nu. Så hvad så!

Nogle, som kender mig som tidligere formand for DN i Fredericia, vil måske undre sig. Men fæstningsanlægget er et historisk monument, derefter bypark og derefter bynatur.

Er politikerne enige i denne prioritering?

Til slut må jeg sige undskyld til de vejmænd, der har rundbarberet grøften ved Herslevvej. Det skulle de, for landmanden dyrker en frøafgrøde.

Men fortæl mig lige, hvorfor det skal gå ud over blomster, bier, sommerfugle og os, der elsker mangfoldigheden. Landmanden bør selv udlægge en bufferzone.

Kan kommunen spare nogle håndører ved at opsige aftalen med landbruget?

Ja, her er nøgleordet: Opfindsomhed, når I kigger på budgettet igen.

Ole Klottrup. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce