Annonce
Fredericia

Fredericias nye sundhedshus får stort millionbeløb i støtte

Fredericia har fået 20 millioner fra sundheds- og ældreministeriet til etableringen af Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto

Fredericia får hele 20 millioner til etableringen af det nye sundhedshus. Det sker i en pulje fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Fredericia: 20 millioner sundhedskroner.

Det er, hvad Fredericia Kommune mandag fik fra Sundheds- og Ældreministeriet. Pengene går til etableringen af det nye sundhedshus i Dronningensgade. Pengene kommer fra en pulje på i alt 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til at oprette læge- og sundhedshuse over hele landet.

- For patienterne betyder de nye sundheds - og lægehuse, at der bliver kortere vej til deres behandling. Her samler man de forskellige sundhedstilbud på en måde, der giver mening for patienterne. Hvis man f.eks. er KOL-patient, vil det i mange tilfælde give rigtig god mening, at man i stedet for at tage turen til ind til et hospital kan blive behandlet lokalt i kommunen, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark får Kolding, Aabenraa og Tønder også penge - men Fredericia er topscorer i Syddanmark med de præcis 19,98 millioner kroner, der er afsat.

Ja faktisk overgås Fredericia på landsplan kun af Greve Kommune, som får 20,173 millioner til et nyt sundhedshus.

Annonce

Puljen er en del af regeringens arbejde på at "sikre et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne, uanset hvor i landet, man bor". De 200 millioner er første uddeling af i alt 800 millioner, som regeringen har afsat til formålet i de næste fire år.

- Det er meget vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere og bedre tilbud der, hvor de bor. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu sikrer både driften og oprettelsen af nye læge- og sundhedshuse så markant, som vi gør her, udtaler Ellen Trane Nørby.

På landsplan går pengene både til eksisterende tilbud og nye tilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kritiske politikere efter teater-underskud: For sen besked, for meget København, for lidt styring

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

Annonce