Annonce
Fredericia

Fredericias nye sundhedshus får stort millionbeløb i støtte

Fredericia har fået 20 millioner fra sundheds- og ældreministeriet til etableringen af Fredericia Sundhedshus. Arkivfoto

Fredericia får hele 20 millioner til etableringen af det nye sundhedshus. Det sker i en pulje fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Annonce

Fredericia: 20 millioner sundhedskroner.

Det er, hvad Fredericia Kommune mandag fik fra Sundheds- og Ældreministeriet. Pengene går til etableringen af det nye sundhedshus i Dronningensgade. Pengene kommer fra en pulje på i alt 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til at oprette læge- og sundhedshuse over hele landet.

- For patienterne betyder de nye sundheds - og lægehuse, at der bliver kortere vej til deres behandling. Her samler man de forskellige sundhedstilbud på en måde, der giver mening for patienterne. Hvis man f.eks. er KOL-patient, vil det i mange tilfælde give rigtig god mening, at man i stedet for at tage turen til ind til et hospital kan blive behandlet lokalt i kommunen, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

I Region Syddanmark får Kolding, Aabenraa og Tønder også penge - men Fredericia er topscorer i Syddanmark med de præcis 19,98 millioner kroner, der er afsat.

Ja faktisk overgås Fredericia på landsplan kun af Greve Kommune, som får 20,173 millioner til et nyt sundhedshus.

Puljen er en del af regeringens arbejde på at "sikre et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne, uanset hvor i landet, man bor". De 200 millioner er første uddeling af i alt 800 millioner, som regeringen har afsat til formålet i de næste fire år.

- Det er meget vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere og bedre tilbud der, hvor de bor. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu sikrer både driften og oprettelsen af nye læge- og sundhedshuse så markant, som vi gør her, udtaler Ellen Trane Nørby.

På landsplan går pengene både til eksisterende tilbud og nye tilbud.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia For abonnenter

Smitte er også sket ved samkørsel til håndbold: - Nu håber vi, folk virkelig tænker sig om

Annonce