Annonce
Erhverv

Fredericias største byggeplads genåbnet efter corona-tilfælde: Alle får taget temperatur

Opførelsen af Googles nye, enorme datacenter mellem Taulov og Fredericia er genoptgaet efter tre dages nedlukning. Byggepladsen er gjort grundig ren efter et konstateret tilfælde af coronavirus hos en byggeansat. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Google har gjort kommende datacenter i Prinsessens Kvarter rent i tre dage. Forholdsregler er nu taget. 3F mener ikke, giganten har foretaget sig nok.
Annonce
Annonce

Coronavirus

Fredericia: Efter et tilfælde af coronavirus på Fredericias største byggeplads 11. marts, har Google genåbnet den cirka 1000 mand store arbejdsplads.

Det enorme datacenter under opførelse i Prinsessens Kvarter mellem Fredericia og Taulov har ifølge Google og storentreprenøren, Exyte, været lukket ned i tre dage.

- For at der kunne gennemføres en dybdegående rengøring, skriver Google og Exyte i en fælles skriftlig meddelelse om lukningen, som også Fredericia Dagblad har fået.

Jeg kan slå fast, at Google og Exyte har fulgt myndighedernes anbefalinger om coronavirus både før og efter, der blev konstateret et tilfælde.

Kommunikationschef i Google Danmark, Jesper Vangkilde

Annonce

Fire regler indført:

Mailen fortsætter:

- Pladsen genåbnede 16. marts med en lang række forholdsregler. Eksempelvis: Personer, der har været i områder med høj risiko, er i selvisolation. Personale ankommer i en forskudt tidsplan for at undgå samlinger af et stort antal mennesker. Alle får målt deres temperatur, inden de kommer ind. Møder holdes til et minimum og har en række sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger.

Annonce

Overvåger situationen

- Alle medarbejdere er blevet informeret om situationen og sikkerhedsforanstaltningerne. Vi overvåger løbende situationen tæt sammen med de ansvarlige sundhedsmyndigheder og vil tage yderligere nødvendige skridt, skriver Google og Exyte endvidere.

Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad er formand for byggegruppen i 3F Fredericia, Flemming Rasmussen, rystet over Googles håndtering af sagen. Han mener ikke, de har handlet rettidigt.

Annonce

Fagforbund utilfreds

- Det er rigtigt fint, hvis der er blevet gjort meget grundigt rent på byggepladsen i weekenden. Men det er dybt kritisabelt, at Google og Exyte ikke straks skred ind, da de blev orienteret om coronasmitten på byggepladsen, udtaler Flemming Rasmussen til 3F’s medlemsblad, Fagbladet.

Magasinet var det første til at bringe nyheden om corona på det 46.000 kvadratmeter store og 4,5 milliarder kroner dyre byggeri ved Fredericia.

- De burde være mere proaktive og udvise et større ansvar. Jeg vil opfordre dem til at spille med åbne kort og efter reglerne, fortsætter Flemming Rasmussen.

Annonce

Google: Vi er årvågne

Den påstand har Google ikke nogen kommentarer til, oplyser kommunikationschef i Google Danmark, Jesper Vangkilde, tirsdag til Fredericia Dagblad:

- Men jeg kan slå fast, at Google og Exyte har fulgt myndighedernes anbefalinger om coronavirus både før og efter, der blev konstateret et tilfælde.

Google har i øvrigt en sygeplejerske ansat på det store byggeri af datacentret, men det har ikke været muligt at få oplyst, hvilken specifik rolle i forhold til de nye forholdsregler mod corona, hun har – og har haft før det konstaterede smittetilfælde.

Annonce

Smittet ikke syg

Af et dokument fra en underleverandør til det store byggeri ved Fredericia fremgår det ifølge Fagbladet, at den coronasmittede bygningsarbejder har rejst i et land, hvor der er høj risiko for at blive smittet den frygtede virus.

Manden er ifølge Google nu i selvisolation og har ikke udvist deciderede symptomer på et udbrud af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Fire nye smittede og en del flere vaccinerede: Fredericia rasler også ned ad træls liste

Annonce