Annonce
Sport

Frederik Løchte knuste Holger Rune

Storfavoritten Holger Rune blev tæmmet og afmonteret af en snu 36-årig Frederik Løchte Nielsen. Foto: Jim Hoff.
Annonce

Give: Den 36-årige veteran Frederik Løchte Nielsen var den store oplevelse i Give og tennisturneringen "B&O Invitational".

Han afvæbnede den 17-årige Holger Rune med blændende returneringer og en forbilledlig mentalitet.

- Jeg kan ikke spille meget bedre på grus, end jeg gjorde mod Holger Rune, sagde Frederik Løchte Nielsen.

Holger er teknisk bedre end mig, men returneringer har altid været min force. Det var en kamp, der gav mig gode muligheder. Alle forventninger og alt pres var på Holger. Det var perfekte betingelser for mig. Ingen forventede noget af mig. Jeg var bare en doublespiller blandt singlespillere. Mentalt var det nemt for mig. Jeg kunne bare tage det stille og roligt.

Frederik Løchte Nielsens force med returneringer viste sig ved, at han sendte alt tilbage til Holger Rune, der forsøgte på sædvanlig måde at udspille sin modstander - men hans egen Davis Cup-kaptajn viste sin klasse, og det gjorde Holger Rune frustreret. Han har tidligere haft problemer med at tåle modgang, og der er intet så irriterende for en tennisspiller som at møde en mand, der når alt og sender det hele retur.

Holger Rune fik mentale problemer igen, og selv om han vandt andet sæt, var Frederik Løchte for snu for ham. Han vandt tredje sæt med 4-1, selv om tennistræner Lars Christensen forsøgte at indpode Holger Rune selvtillid. Det var dog mest en mental træner, han havde brug for.

- Det er alletiders for Danmark at have et supertalent som Holger Rune. Jeg har spillet og trænet mod ham mange gange og kender ham, og jeg ved, at han er meget bedre end mig, sagde Frederik Løchte Nielsen beskedent.

- Da jeg var meget yngre, havde jeg også et voldsomt temperament og svært ved at styre mig. Flere gange skammede jeg mig over min opførsel. Nu har jeg lært at tage det mere roligt og være mindre aggressiv, sagde Frederik Løchte.

- Turneringen i Give har været en god oplevelse for mig. Jeg vil gerne være med igen næste år, men mine doubleturneringer og min makker har første prioritet. Jeg bliver ikke hjemme for at spille denne turnering, hvis vi har en international turnering på terminslisten, siger 36-årige Frederik Løchte.

Storfavoritten Holger Rune var ude af turneringen og gik glip af præmierne på 35.000 kr. med en førstepræmie på 10.000 kr. og andenpræmie på 5.000 kr.

Annonce

Klubkamp mellem KB'ere

Disse penge skulle i stedet deles mellem Frederik Løchte Nielsen fra Lyngby og Johannes Ingildsen fra KB.

Johannes Ingildsen vandt sin semifinale mod sin træningsmakker og klubkammerat Søren Hess-Olesen.

De vandt et sæt hver, og i tiebreak'en havde Søren Hess matchbold med 6-5, men kiksede. Hess en kæmpefejl på Johannes Ingildsens matchbold, da han kiksede matchens letteste slag - og så var slaget tabt.

- Det var svært med de tunge bolde, men både Søren og jeg spillede fremragende tennis, sagde Johannes Ingildsen, der rejste hjem fra sit college i Florida på grund af coronaen. Flere turneringer blev udsat, så nu skal Johannes Ingildsen tilbage til Florida igen.

- Jeg har ikke spillet på vort klubhold i KB i tre år, men det kommer jeg til i år, forsikrede han inden finalen.

Regnen drillede fredagens kampe i Give, og finalen var ikke begyndt endnu ved Folkebladets deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Annonce