Annonce
Fredericia

Nu er fredningsforslag offentliggjort: Slut med at fælde træer i dele af Treldeskovene

Fredningsnævnet indbyder nu til offentligt møde om det omdiskuterede fredningsforslag for Treldeskovene. De private skovejere er stærkt imod fredningen, mens flertallet i byrådet har samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening om forslaget. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredningsnævnet har indkaldt til offentligt møde om fredningen af Treldeskovene. Offentliggørelsen af fredningsforslag betyder, at skovejerne ikke må fælde træ i de områder af skoven, der ønskes udlagt til urørt skov.
Annonce

Trelde: 23. september har Fredningsnævnet for Sydjylland, nordlig del, indkaldt til offentligt møde om fredningsforslaget for 642 hektar skov i Treldeskovene. Skovene er dels privat, dels kommunalt ejede.

Offentliggørelsen af forslaget betyder, at skovejerne nu skal rette sig efter fredningsforslaget, selv om det ikke er behandlet eller godkendt.

I henhold til naturbeskyttelseslovens § 37, stk. 2, må der ikke foretages noget, der strider mod forslaget. Overtrædelse kan medføre bødestraf, fremgår det af indkaldelsen til mødet i Bøgeskovhallen.

I princippet betyder det, at der ikke må fældes træer i de dele af skoven, som i forslaget er udlagt til urørt skov.

- Vi er blevet orienteret om, at fredningsforslaget nu bliver annonceret, og at der er offentligt møde om sagen. Der vil efter mødet være besigtigelse i vores del af skoven - altså den kommunale, og dagen efter i den private, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Formålet med fredningsforslaget er at bevare og forbedre områdets naturværdier, herunder levemulighederne for plante- og dyreliv.

Fredningsnævnets annoncering af offentligt møde om Trelde-fredningen

Annonce

Kommunens fingeraftryk

Fredningsnævnet gør i annonceringen kort rede for fredningsforslaget, som er rejst af Danmarks Naturfredningsforening og Fredericia Kommune i fællesskab.

Ideen til fredningen opstod for halvandet år siden og kom helt bag på de private skovejere. De har siden kæmpet en intens kamp for at undgå fredningsforslaget blev rejst, men forgæves.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, som slog ønsket om fredning fast, hvilket fik et flertal i byrådet til at stemme for at samarbejde med foreningen om forslaget. Målet var at få mest mulig indflydelse på et forslag, som alligevel ville blive rejst.

Et mindretal i byrådet bestående af Venstres stemmer og løsgænger Karsten Byrgesen mente omvendt, at byrådet burde stå på skovejernes side.

Kommunens fingeraftryk på fredningsforslaget er, at der skal kunne anlægges en offentlig sti hele vejen på tværs af de private skove, ligesom bærestien langs kysten bliver en officiel sti.

Annonce

Fredningsnævnet afgør

Skovejerne har nu mulighed for at argumentere mod fredningen over for fredningsnævnet, som er den instans, der skal beslutte, om fredningen skal effektueres.

Hvis det sker, skal skovejerne tildeles erstatning, og allerede nu står det klart, at skovejerne ikke er tilfredse med de erstatningssummer, der har været på tale.

Der er endnu ikke sat kommunale midler af til erstatninger eller stianlæg gennem skoven, og det ligger ikke i kortene, at der kan findes penge på det kommende anlægsbudget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

Annonce