Annonce
Erhverv

Fremgang for BT Gulve: Konkurrentens konkurs gav ekstra travlhed

Gulvmanden Michael Kristensen og kollegerne i BT Gulve har haft et travlt år, og det er blevet belønnet med et positivt regnskab. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
BT Gulve og Gardiner har haft et godt regnskabsår og ansat fem nye medarbejdere. En konkurrent gik konkurs, og det gav ekstra arbejde til virksomheden med hovedsæde i Fredericia.

Fredericia: Stigende aktivitet, flere medarbejdere og et større overskud.

Det er ord, som beskriver det seneste regnskab for BT Gulve og Gardiner Fredericia A/S, som fik et overskud på 966.063 kroner før skat i 2018/19.

- Der har været øget aktivitet generelt. Både på erhvervsmarkedet, som er vores største afdeling, men også på det private marked, hvor hr. og fru Danmark har også sat gang i flere aktiviteter, siger Michael Kristensen, som er medarbejdende bestyrelsesformand hos BT Gulve.

Salget til private dækker blandt andet over gardiner, solafskærmning og markiser, og det har haft en opadgående kurve. Det har også betydet en øget medarbejderstab, så der nu er 19 medarbejdere, hvilket er fem flere end sidste år.

Annonce

Fik en bid af kagen

Virksomheden oplyser i regnskabet ikke, hvor stor omsætningen var. Men resultatet for 2018/19 viste en klar fremgang i forhold til 2017/18, hvor overskuddet var 696.536 før skat. Egenkapitalen er nu på 3,8 millioner kroner.

Michael Kristensen fortæller, at BT Gulve har haft gavn af den generelle fremgang i byggeriet. Desuden blev BT Gulve påvirket, da en af de store virksomheder på markedet, Gulventreprise Danmark i Kolding, gik konkurs.

- Når en stor spiller på markedet forsvinder, er der noget arbejde, som skal udføres. Der var byggerier, som skulle gøres færdige. Vi fik en del af kagen, og det var med til at øge aktiviteten, siger Michael Kristensen.

Lokalt har BT Gulve blandt andet været med til at lægge gulv i Fredericia Sundhedshus, hvor der også forventes at komme flere opgaver fremover.

Har antennerne ude

Generelt har der været stor aktivitet i dansk byggeri i 2019, men blandt andet Bygherreforeningen forudser en afmatning. Men hos BT Gulve mærker man ikke til nogen opbremsning.

- Men vi mærker også opsvinget til sidst, da vi altid kommer ind allersidst i byggeriet. Til gengæld er vi nogle af dem, der mærker opsvinget længst. Alle de ting, der er sat i gang, skal gøres færdige, siger Michael Kristensen, der dog holder skarpt øje med markedet.

- Vi skal helt klart have antennerne ude og holde øje med, hvad der foregår, så vi hele tiden kan tilpasse os i markedet, siger Michael Kristensen.

BT Gulve har ofte opgaver i større projekter, hvor der arbejdes med en skarp tidsplan. Og da virksomheden altid kommer ind sidst i processen, er tidspres altid en del af udfordringen.

- Vi kommer ind, hvor al tiden er brugt, og de andre håndværkere skal afslutte deres arbejde. Problemet er, at vi arbejder, hvor de andre skal gå. Man kan sagtens have et rum, hvor man har en tømrer og elektriker gående sammen. Men når vi skal lave gulv, er det svært at have andre håndværkere gående samtidig. Generelt oplever vi, at vi får mindre tid, og det presser os og øger risikoen for fejl, siger Michael Kristensen.

Hvad gør I ved det?

- Vi kæmper med næb og kløer. Vi vil helst skabe et så godt arbejdsklima som muligt for vores gulvlæggere. Nu går vi mest sammen med malerne, så der er hele tiden planlægning i forhold til, hvilke rum, vi arbejder i, siger Michael Kristensen.

Derfor bruger gulvvirksomheden meget tid på planlægning og logistik, så man holder fast i den gode kvalitet, selvom tiden ofte er knap.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce