Annonce
Fredericia

Fremgang for genåbnet galleri: Bedre kvalitet og kunstnere på venteliste

Der er igen kommet gang i galleriet på Prinsessegade 39. Formand for galleriet, Preben Andersen, er en af de 23 udstillende kunstnere i påsken. Han har blandt andet lavet denne skulptur i fedtsten. Foto: Søren Gylling

For et år siden åbnede Galleri Prinsessegade 39. Den kunstneriske kvalitet er højnet, og nu er der venteliste for at få lov til at udstille i galleriet.

Fredericia: Sidste år var der lukket i fire måneder. Men nu er der for alvor kommet gang i kunstgalleriet i Prinsessegade 39.

Galleri Prinsessegade 39 er ét år gammelt og blev etableret af 15 kunstnere. Det skete, efter det tidligere galleri på adressen, Kunstspiralen, lukkede i december 2016.

- Vi er nu 23 kunstnere, og der er ikke plads til flere lige nu. Vi har en lille venteliste af kunstnere, som gerne vil udstille hos os, siger galleriets formand Preben Andersen.

I det tidligere Kunstspiralen mente nogle af de aktive selv, at kvaliteten nogle steder var for ringe. Det nye Galleri Prinsessegade 39 har som mål at højne den kunstneriske kvalitet.

- Der er ikke en egentlig censur, men alle i gruppen er med til at vælge de nye, der skal udstille. Det er flertallet, der bestemmer, og det betyder, at vi får en fin kvalitet, siger Preben Andersen.

I påsken har galleriet åbent til "Kunsttouren" i samarbejde med kunstværkstederne i Norgesgade 20 og på Spurvevej 8.

Annonce

Kunsttouren

På den traditionelle "Kunsttouren" i påsken kan man se kunst tre forskellige steder i Fredericia. Det foregår 1. og 2. påskedag. I Norgesagde 20 ved kunstværkstedet Grow'eren er der åbent hos keramikeren Pia Fjeldgaard, fotokunstneren Carsten Medom Madsen og Flemming Kastaniegaard, som arbejder med fotokunst og jernskulpturer. I billedværkstedet kan man møde Mette Hind, som arbejder med tryk og tegninger.

I Galleri 39, Prinsessegade 39, kan man se billeder og kunsthåndværk fra 23 kunstnere.

På Spurvevej 8 er der åbent i atelieret hos Dorthe Christensen, som arbejder med maleri og grafik.

Galleri Prinsessegade 39 havde besøg af cirka 70 gæster til udstilling 1. påskedag, og det var meget tilfredsstillende, sagde formand Preben Andersen. Foto: Søren Gylling

Øget åbningstid

For Galleri Prinsessegade 39 gælder det om at tiltrække publikum igen, efter at der i fire måneder var lukket for galleri i 2017 på adressen.

- Det er lidt tungt at starte op, når noget er gået ned. Så er det svært at få publikum ind igen. Folk bliver lidt overraskede, når de ser, at tingene fungerer i galleriet igen, konstaterer Preben Andersen, der dog glæder sig over, at publikum er vendt tilbage igen.

Åbningstiderne er også blevet udvidet, så det er fredage fra klokken 13 til 17, lørdage fra klokken 10 til 15 og søndage fra klokken 12 til 16.

Galleri Prinsessegade 39 holder åbent i påsken i forbindelse med Kunsttouren, hvor flere gallerier og værksteder i byen byder indenfor. Foto: Søren Gylling

Både lokale og kunstnere udefra

12 af de udstillende kunstnere i påsken er fra Fredericia, og der er også kunstnere fra eksempelvis Strib, Middelfart, Give og Vejle. Alle kunstnere skal tage en månedlig vagt, og de får automatisk medansvar for galleriet.

- Vi skal selv sætte skulpturer op og hænge malerier op på alle fire etager. Som noget nyt har vi aftalt, at vi skifter udstillingen ud hver tredje måned. Så er det ikke det samme, man kommer ind og kigger på. Der skal være oplevelser på alle fire etager. Bestyrelsen skal sørge for, at der er sammenhæng, så tingene eksempelvis passer sammen farvemæssigt, siger Preben Andersen.

Formanden fornemmer en god ånd blandt kunstnerne om at få galleriet til at fungere. Satsningen på en højere kvalitet har også været en god beslutning, mener han.

- Kunstnere, som ser vores udstillinger, ser kvaliteten. Hvis vi har en stil, de synes om, kan de søge om at udstille hos os. Det er med til at højne kvaliteten, siger han.

Ingen af de 23 udstillere lever af deres kunst, men flere har en ambitioner om det.

- De professionelle kunstnere får vi ikke fat i. De udstiller kun på nogle ganske få gallerier i landet. For eksempel Gallerie Rasmus i Odense eller gallerier i København. Vi vil gerne ligge i laget lige under de professionelle, siger Preben Andersen.

Kunsttouren har åbent 1. og 2. påskedag klokken 11 til 16.

Kunstneren Susanne Wiese står bag disse værker, som kan ses i Galleri Prinsessegade 39. Foto: Søren Gylling
Jernskulpturer, malerier og keramik er blandt de ting, man kan se på den aktuelle kunstudstilling i Galleri Prinsessegade 39, som formand Preben Andersen har været med til at sætte op. Foto: Søren Gylling
Galleriet i Prinsessegade 39 var lukket i fire måneder fra december 2016. Først derefter blev galleriet genåbnet, så publikum skal lige finde ud af, at galleriet fungerer igen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Frygt for coronavirus: Lokale apoteker støvsuget for masker og håndsprit

Læserbrev

Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde slå plat på det tragiske dødsfald

Læserbrev: Ligesom alle andre i Fredericia læste vi nyheden om det uhyggelige skuddrab i mandags med stor forfærdelse. Det kræver et uhyre afstumpet menneske, for at man kan vælge at dræbe en 24-årig ung mand og efterlade en familie med det største tab, man kan forestille sig. Vores tanker går til den efterladte familie og venner samt til de beboere i Korskærparken, som nu endnu en gang skal forholde sig til uvidenhed og fordomme om deres boligområde. Knap var manden kørt væk, før vi skulle opleve Dansk Folkepartis jernkvinde Susanne Eilersen slå plat på det tragiske dødsfald. Hun havde nemlig hørt, at der havde været spændinger imellem nogle grupperinger, og hun var derfor af den overbevisning, at byrådet var ført bag lyset i de tilbagemeldinger, man har fået, som har talt om en positiv udvikling i boligområdet. Det lyder næsten som om, Susanne Eilersen beskylder politiet for at male et skønmaleri af Korskærparken, og det er hun åbenbart så fortørnet over, at hun har behov for at angribe dem på samme dag, hvor drabet er sket. I udgangspunktet kommer det ikke bag på os, at en person fra DF vil misbruge et tragisk drab for at fremstille sig som "tough on crime". Det har de gjort før. Men vi havde måske en naiv tro på, at Susanne Eilersen ville være sin viceborgmester-titel voksen og sikre politiet arbejdsro og beboerne plads. Hvis hun havde ventet et par timer med at konspirere om "tilstanden" i Korskærparken, ville hun have hørt, at alle respektive organer i Korskærparken lige fra politi, Den boligsociale Helhedsplan, frivillige og den samlende paraplyforening Korskær var voldsomt overraskede over dette. Det er en enorm mangel på respekt for de mennesker, som knokler både arbejdsmæssigt og frivilligt for at gøre området attraktivt, når man med et trylleslag dømmer det ude, fordi man tilfældigvis vælger at stole mere på løse rygter end de instanser, som rent faktisk ved, hvad de taler om, og som har deres daglige gang i Korskærparken. Vi håber, at beboerne kan passe på hinanden og ikke lader sig påvirke af en politiker, som forsøger at score billige points ved at puste til den frygt, som selvfølgelig kommer ovenpå denne triste episode.

112

Formodet gerningsmand anholdt: 27-årig fremstilles i grundlovsforhør

Fredericia

Se video: Mindesamvær i Korskærparken for afdød 24-årig

Annonce