Annonce
Erhverv

Fremrykning af anlægsinvesteringer for millioner: Lokale håndværkere glæder sig

Formand for Fredericia Håndværkerforening Michael Kristensen glæder sig over, at Fredericia Kommune fremrykker anlægsinvesteringer for 165 millioner kroner. Økonomiudvalget behandler en implementeringsplan 20.april. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
De lokale håndværkere har fortsat en del at lave på trods af coronakrise. Alligevel er de positive over, at kommunen fremrykker anlægsinvesteringer for at holde hjulene i gang.

Fredericia: Da regeringen og Kommunernes Landsforening suspenderede anlægsloftet i 2020 på grund af coronakrisen, fik det Fredericia Byråd til at låne 165 millioner kroner for at fremrykke anlægsinvesteringer.

Pengene er lånt til en lav rente og betales tilbage over de næste 25 år. Pengene skal blandt andet investeres i infrastruktur, renovering af institutioner og legepladser og byggemodning.

Og investeringerne er en fornuftig strategi lyder det fra Fredericia Håndværkerforening, som er glæder sig over, der bliver holdt gang i hjulene hos håndværkerne.

- Jeg blev meget, meget glad. Jeg er ikke i tvivl om, at der er flere både små og store håndværkermestre, som vil være interesserede i at byde ind på opgaverne, lyder der fra formand for Fredericia Håndværkerforening Michael Kristensen som fortsætter:

- Det betyder også, håndværkerne kan fastholde lærlingene, tage nye lærlinge ind og fastholde det sociale ansvar, som håndværksmestrene tager - også for unge mennesker, der ikke nødvendigvis har det så let i livet.

Det betyder også, håndværkerne kan fastholde lærlingene, tage nye lærlinge ind og fastholde det sociale ansvar, som håndværksmestrene tager - også for unge mennesker, der ikke nødvendigvis har det så let i livet.

Michael Kristensen, fmd. Fredericia Håndværkerforening

Malergården er fortrøstningsfuld

Flere af de lokale håndværkere har da også nok at se til i øjeblikket på trods af coronakrisen og de mange udfordringer, der skaber på arbejdsmarkedet. Forventningen er dog, at der ikke nødvendigvis bliver ved med at være arbejde, og her kan kommunens fremrykning af anlægsinvesteringerne være med til at holde dampen oppe i virksomhederne.

- Det går faktisk ok. Vi har stadig meget at lave og får nye opgaver. Nogle af vores opgaver er midlertidigt stoppet under coronakrisen, men vi kan holde alle folk i arbejde. I hvert fald indtil sommerferien, så vi er rimelig fortrøstningsfulde, siger direktør i Malergården Svend Arne Rasmussen.

Han oplyser, at flere af hans ansatte arbejder forskudt, så de kan arbejde alene og få hverdagen til at gå op med at passe børn. Malergården har 34 medarbejdere og to lærlinge.

Annonce

Tømrer håber på mindre opgaver

Noglelunde samme melding lyder fra tømrer og snedker Niels Kruse i Taulov.

- Det ser fint ud. Vi har fint med udendørs arbejde, men har altid plads til mere, lyder det fra Niels Kruse, der har ni svende ansat og fire lærlinge.

Han vil også gerne byde ind på kommunens investeringer, men håber der bliver plads til mindre opgaver, som en virksomhed af hans størrelse kan være med på.

- Vi byder ind, hvis vi bliver spurgt. Vi kunne godt tænke os nogle mindre opgaver så som reparationsopgaver. Vi håber meget at kunne holde gang i vores lærlinge, siger Niels Kruse.

Han fortæller, at virksomhedens ansatte har været fantastiske til at få løst udfordringerne med at ændringer i arbejdsrutiner. Blandt andet holder virksomheden sine mandagsmøder i en rundkreds udenfor i en gård for at holde afstand.

For at få adgang til lånet på 165 millioner kroner skal det godkendes i Social- og Indenrigsministeriet. Fredericia Kommunes økonomiudvalg behandler en implementeringsplan 20. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce