Annonce
Erhverv

Fremtiden fortsat uvis: Google-grunden ligger brak

Selv om der ikke er faldet en dråbe regn i Fredericia i ugevis, så står der stadig blankt vand på arealet mellem Kongstedvej og Gl. Ribevej, hvor Google har sikret sig plads til et stort datacenter. Google har også købt jord ved Åbenrå, og nu er der angiveligt også solgt jord til et stort datacenter ved Esbjerg. Hvem der står bag det køb er endnu ikke officielt. Foto: Nana Hanghøj

Esbjerg bliver angiveligt ramme om nyt datacenter, men endnu er det kun landmåler-pinde og braklagte marker, der fylder Googles mange kvadratmeter i Prinsessens Kvarter.

Taulov: Trods uger med tørke giver skiltet med Lake Google stadig mening i Prinsessens Kvarter. Mens søen i vinter skulvpede op over Kongstedvej, så er den nu indskrænket med optræk til siv og anden bevoksning, som ænder og gæs kan hygge sig i.

Det er stort set det eneste officielt nye fra arealet, som Google har købt for at sikre sig mulighed for at opføre et datacenter.

- Der er ikke meget nyt at fortælle, konstaterer borgmester Jacob Bjerregaard (S) i lyset af at et nyt datacenter er på vej til Esbjerg.

Ifølge avisens oplysninger vil det inden månedens udgang blive afsløret, hvilken datagigant der nu tager et spadestik til datacenter på Vestkysten.

Ingen dato på spadestik

Via selskabet Dapsi International ApS købte Google i 2016 den 73,2 hektar store grund af Fredericia Kommune i Prinsessens Kvarter. Prisen var 66 mio. kroner.

Først i 2017 blev det imidlertid officielt, at det var it-giganten Google, som stod bag.

Valget af den store grund i Fredericia blev foretaget på baggrund af en analyse af, at der er de nødvendige ressourcer blandt andet arbejdsstyrke, infrastruktur og energiforsyning med vedvarende energi.

Handlen var tavshedsbelagt i flere år, og foregik via udenrigsministeriets afdeling for at tiltrække udenlandske investeringer i Danmark -Invest in Denmark.

Hvis og når Google bygger vil det generere hundredvis af job i anlægsfasen og et par hundrede i datacentrets drift. Dertil kommer et ukendt antal job i følgeindustrien.

Det aktuelle projekt, som er blevet fremlagt i forbindelse med lokalplanlægning i området, omfatter opførelse af en tre eller fire etagers datalagringsbygning.

Desuden en forsyningsbygning, lagerbygning, distribution, parkeringspladser, m. m.

Energinet. dk har opført en 150 kV højspændingsstation på nabogrunden, men bygherren skal yderligere opføre en 150 kV transformatorstation, to 150 kV pyloner under de to eksisterende luftledninger.

Alt er parat

Google har hidtil slået fast, at man alene har købt arealet for at have råderet over arealet. Hvornår og om der skal opføres et datacenter, har selskabet ikke ønsket at udtale sig om.

Men den dag Google meddeler, at de er klar, så er alt det planmæssige bragt på plads af Fredericia Kommune. Lokalplanen for selve arealet er forlængst godkendt, og der blev i marts sat punktum for en lokalplan, der dækker nabogrunden til Google-arealet, og her vil der blandt andet kunne etableres mindre virksomheder, ligesom en stor del af området skal udlægges til grønne fælles arealer.

Energinet.dk har ligeledes afsluttet byggeriet af den transformator, som skal kunne levere den nødvendige strøm til et energislugende datacenter. Fredericia Spildevand og Energi har været ind over projektet, ligesom Ewii A/S har givet håndslag på at kunne levere den nødvendige grønne strøm til anlægget.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia er ude af pokalturneringen: Derfor er der ingen grund til at glæde sig over det denne gang

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Udspil fra regeringen: Fredericia Sundhedshus skal rumme nærhospital

FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan røg FC Fredericia ud af pokalturneringen

Fredericia

Thansen vil være mere familievenlig: Nye butikslokaler plads til flere varer og bedre kundeoplevelse

FC Fredericia

Basses basse var ikke nok for FC Fredericia: Klubben røg ud i pokalmørket efter sen scoring af Hvidovre

FC Fredericia

Hvis FC Fredericia vinder tirsdag aften, skal klubben prøve noget, den aldrig har prøvet før

Erhverv For abonnenter

Jan løftede pegefingeren over for italienske bosser på olieterminal i Fredericia: Nu har han fået ret og sikret millioner til 3F

Erhverv

Få overblikket: Her er flest kommunalpolitikere ansat

Fredericia

- Lige nu ligger vi vandret for at gøre butikken klar: Lingeributik indretter herrehjørne i nye lokaler

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Fredericia

Hvilke kandidater kan knockoute fodgængere? Dagbladet tjekkede valgplakater

Fredericia For abonnenter

1800 studerende og 300 ansatte skal have deres hverdag i et campus i Kanalbyen - men hvad med trafikken?

Erhverv

Bank slår to filialer sammen og flytter til Snoghøj: - Folk efterspørger parkering og nem adgang

Annonce