Annonce
Erhverv

Fremtids-sikring ved Kongens Punkt - bygherre kræver lærlinge

Kongens Punkt vil bestå af seniorboliger, familieboliger og private lejligheder. Boligkontoret Fredericia og STB Byg står nag. Kongens Punkt vil stå klar til indflytning i foråret 2019. Illustration: Skala Arkitekter

Første spadestik tages i november til byggeriet med 71 boliger, fælleslokaler og en café.

Annonce

Fredericia: Når byggeriet af 71 nye boliger i Kongens Punkt går i gang i november, vil det blive med deltagelse af lærlinge.

Entreprenørvirksomheden STB Byg, som står bag byggeriet, har en politik om, at der skal være lærlinge involveret. Begrundelsen er, at alle håndværkervirksomheder har en forpligtelse til at hjælpe med at uddanne fremtidens arbejdskraft.

- Vi har selv mellem otte og 12 procent lærlinge. Dem, der byder på det, vi sender i udbud, skal have lærlinge. Vi er nødt til at tænke på, der skal være nogle, som kan løfte opgaverne fremadrettet, siger salgs- og tilbudschef hos STB Byg Jimmi Gravgaard, der dog ikke vil sætte et minimumskrav på antal lærlinge.

Ifølge ham er det vigtigt for virksomheden at skabe en stolthed for virksomhedens ansatte over det, de er med til at opføre - både ved Kongens Punkt og andre byggeprojekter.

- Jeg har en oplevelse af, at når man bliver håndværker i dag, er det ofte blevet et springbræt til noget andet. Faktisk har de fysisk lavet noget, som eftertiden kan se. Den stolthed over sit arbejde vil vi gerne have tilbage, siger Jimmi Gravgaard.

Vi har selv mellem otte og 12 procent lærlinge. Dem, der byder på det, vi sender i udbud, skal have lærlinge.

Jimmi Gravgaard
Annonce

Mange på venteliste

STB Byg og Boligkontoret Fredericia tager første spadestik til Kongens Punkt i november. Boligkontoret Fredericia står for 41 almene boliger og et fælleslokale, mens STB Byg etablerer 30 boliger og en café. Byggeriet er på 7.811 kvadratmeter foruden en parkeringskælder med 81 pladser. Kongens Punkt vil efter ifølge planen står klar til indflytning i foråret 2019.

STB Byg har endnu ikke afklaret, om de 30 boliger skal lejes ud, eller om de skal sælges. Boligkontoret Fredericia og Seniorbo har tidligere oplyst, at de har omkring 270 på venteliste til seniorboliger i byen, så der kan blive rift om boligerne i Kongens Punkt.

STB Byg har endnu ikke en aftale på plads med en café, der kan flytte ind i lokalerne, men forventer, det bliver nemt at finde en forpagter, oplyser Jimmi Gravgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Aftrådt formand kritiserer Fredericia HK's ledelse: De vil ikke gøre det, man skal

Annonce