Annonce
Kolding

Fri bane for Comwell til at bygge højt: Stiftet siger god for dominerende hoteltårn i 15 etager

Sådan kommer hoteltårnet til at se ud set fra Slotssøen. Byggeriet bliver synligt fra hele Kolding by. Visualisering: Comwell
Ikke så meget som en indsigelse har Kolding Kommune fået imod det meget dominerende byggeri, som Comwell-koncernen har i tankerne ved sit hotel på Skovbrynet. Lokalplanen bliver endeligt vedtaget inden sommerferien.

Kolding: Så er der ved at være fri bane for Comwell-koncernen til at opføre et meget synligt hoteltårn i 15 etager med 120 værelser og ekstra 2200 kvadratmeter til konferencer, kongresser, udstillinger og en meget større restaurant på hotellet på Skovbrynet.

Kolding Kommune har  lige haft lokalplanen for det markante byggeri ude i offentlig høring i otte uger - og kommunen har ikke modtaget så meget som én eneste indsigelse mod projektet, hvilket er usædvanligt, når der er tale om så stort og markant et byggeri.

Kun Haderslev Stift har fundet anledning til at kommentere lokalplanen. Stiftet skriver, at "hoteltårnet vil virke dominerende for store dele af Kolding by, hvilket fremgår af en række visualiseringer", og "at tårnet givet vis også set fra Nordre Kirkegård og Kapel vil virke ganske dominerende, samt at tårnet antagelig også vil kunne ses fra byens kirker".

Annonce

Men stiftet, som ellers har magt til at nedlægge veto mod projekter, som forstyrrer indsigt til og udsyn fra kirkerne - og ofte gør det - læner sig alligevel op ad den kongelige bygningsinspektør fra Rønnow Arkitekter, som ikke anbefaler en indsigelse.

For selvom tårnet kommer til at ligge kun cirka 300 meter fra Nordre Kirkegård, så er det bygningsinspektørens vurdering, at eftersom det grønne område i forvejen er omgivet  af ganske store bygninger såsom Kolding Sygehus, så "vil de visuelle gener ikke være af et omfang, der medfører, at vi anbefaler en indsigelse", står der i skrivelsen fra bygningsinspektøren.

Intet lys

Comwell, PensionDanmark og Kolding Kommune har været i tæt dialog om udformningen af hoteltårnet, som fra at skulle være hvidt undervejs er ændret til et mørkt byggeri i naturfarver, og tårnbygningen har ændret karakter.

Det store projekt har også været igennem en såkaldt for-offentlighedsfase, og heller i den forbindelse fik kommunen bemærkninger.

Hoteltårnet skal ifølge lokalplanforslaget opføres i mørk tegl med bronzefarvede vinduer og på den måde skabe en kontrast til det eksisterende lyse hotel - og på lang afstand vil tårnet visuelt fremstå som to sammenbyggede tårne i forskellig højde. Tættere på vil facaderne se ud som et reflief med skyggespil på grund af dybe lysninger og rammer omkring vinduerne.

Og så bliver det ikke tilladt at belyse hoteltårnet af flere årsager. I aften- og nattetimerne vil det nemlig skade naturværdierne og det rige dyreliv i skoven omkring hotellet, og det vil også virke for dominerende i forhold til byens lys og forringe oplevelsen af Koldings vartegn, Koldinghus, påpeger by- og udviklingsforvaltningen.

Hotelkæden har på grund af coronakrisen har udskudt beslutningen om, hvorvidt og hvornår  udvidelsen skal finde sted, men Koldings politikere vil ikke være et forsinkende led.

Nu skal lokalplanen endeligt godkendes af Kolding Byråd 22. juni, og så kan Comwell-koncernen kaste sig over projektet, når den vil.

Om Comwell Hotel

  • Comwell Hotels blev grundlagt tilbage i 1969 under navnet Scanticon.
  • Det første hotel åbnede i Skåde Bakker i Aarhus, hvor hotellet, som det første herhjemme, introducerede danskerne til mødepakkekonceptet.
  • I 2001 ændrede koncernen navn til Comwell. I dag består kæde af 18 hoteller.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce