Annonce
Fredericia

Frihedsprisen: Kirstine Pedersen fik 10.000 kroner og klapsalver for sit digt om frihed

Kirstine Marie Føns Pedersen læste sit digt "Hvad er vi" op. Hun blev lørdag offentliggjort som vinder af Arlette Andersens Frihedspris. Foto: Søren Gylling
Gymnasieelev blev årets vinder af Arlette Andersens Frihedspris, som lørdag blev overrakt på Fredericia Rådhus. Tre andre dygtige unge fik også priser for deres bidrag.

Fredericia: - Det er begavet skrevet og meget velovervejet.

Sådan sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S), da han i forbindelse med 4. maj-arrangementet overrakte Arlette Andersens Frihedspris til Kirstine Marie Føns Pedersen. Hun går i 2.g på Fredericia Gymnasium og bidrog med digtet "Hvad er vi". Prisen blev overrakt på Fredericia Rådhus i en fyldt foyer, hvor også tidligere KZ-fange Arlette Andersen var til stede.

- Jeg er meget overrasket. Jeg havde ingen forventning om at vinde, fortalte Kirstine Marie Føns Pedersen til Fredericia Dagblad umiddelbart efter overrækkelsen.

Hun læste digtet op for de tilstedeværende, som lyttede nøje til den unge digters røst.

- Mit budskab til unge er, at vi skal passe på med at prøve at passe ind i det billede, andre har af os, forklarede hun efterfølgende.

Jeg er meget overrasket. Jeg havde ingen forventning om at vinde.

Kirstine Marie Føns Pedersen

Annonce

Kunstværk og digte

Formand for demokrati- og borgerudvalget Christian Jørgensen (V) holdt årets tale for frihed og talte blandt andet om, hvordan vi forvalter den frihed, som ytringsfriheden giver os - især på sociale medier.

- Vi har ansvar for ytringsfriheden - også for at tale værdigt og respektfuldt, sagde Christian Jørgensen (V).

Der uddelt i alt fire priser.

Andenprisen blev overrakt af chefredaktør på Fredericia Dagblad Mette Salling Eriksen til Anna Sofie Holk, som havde bidraget med kunstværket "Fri som fuglen". Kunstværket med fuglen, der gemmer sig bag blomsterrankerne, og en nøgle uden et nøglehul, har hun brugt 50 timer på at fremstille. Hun fik overrakt 5000 kroner.

Tredjeprisen blev overrakt af filialdirektør i Danske Bank Fredericia Mette Høyer og gik til Katrine Christensen for et digt om unges frie valg. Prisen var på 3000 kroner.

Billunds Boghandel og forfatter Thomas Kvist Christiansen, der står bag den seneste bog om Arlette Andersen "Vi er her for at dø", uddelte i år en specialpris på 3000 kroner, som 14-årige Caroline Skansing Nielsen modtog for et digt.

Vinderdigtet kan læses her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce