Annonce
Fredericia

Frisør, jordbærtærter og krammere: Det vil fredericianerne gøre som det første, når Danmark genåbner

Fredericia er i disse uger mere stille end normalt. Hjemmene er i højere grad fyldt med forældre og børn, der forsøger at få arbejde, skolegang, afsavn og måske bekymringer til at gå op i en højere enhed. Men en dag åbner statsministeren igen op for Danmark. Og hvad ville fredericianerne gøre som det første, når det sker? Det har vi spurgt dem om. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Ingen ved, hvornår Mette Frederiksen (S) trykker på knappen og genåbner Danmark, men det skal ikke forhindre os i at dagdrømme. Vi spurgte fredericianerne om, hvad de ville gøre som det første, når dagen oprinder.

Fredericia: Hvad vil du gøre som det første, når Danmark igen åbner op?

Fredericia Dagblad gav drømmene frit slag, da vi spurgte læserne om, hvad de ville gøre, når Mette Frederiksen genåbner landet.

Knap 150 kommentarer fylder kommentarsporet, og herunder får du et udpluk. Måske kan det få dig til at give los for dagdrømmeriet. Drømme er som bekendt gratis.

Dagny Hjeresen

- Først vil jeg besøge min familie og derefter vil jeg gå til frisør. Så vil jeg tage ind i byen og handle i tøjbutikker og nyde et måltid på en restaurant og gå i biografen. Og så vil jeg håbe på, at nogen tager initiativ (rejser penge) for at genstarte Fredericia Teater og støtte op om dette. Jeg glæder mig til, at alting bliver normalt igen, og så vil jeg nok ikke tage alt dette “normale” som en selvfølge.

Anders og Sussie Hamann

- Som kroniker vil jeg gå ud og forhåbentlig nyde solen og glæde mig over, at min familie og bekendte kom godt i gennem en svær tid. Men ellers vil jeg tage det stille og roligt i et godt stykke tid.

Gitta Sørensen

- Jeg ville nok tage på en lille tour rundt i Fredericia og besøge nogle få venner, som jeg virkelig har savnet, give dem en krammer og drikke en kop kaffe.

Frits Offenbach

- Tror ikke det er den vilde aktivitet, der venter udover en tur til frisør. Man har jo stadig virus i tankerne, og det mønster, der er levet efter den sidste tid, vil man nok fortsætte med et godt stykke tid endnu. Jeg vil i hvert fald stadig passe på mig selv og mine medmennesker.

Karina Pryds

- På arbejde, da jeg savner alle børnene og mine dejlige kollegaer. Derefter skal jeg vist en tur til frisør og så besøge min søster Susanne Andersen, som jeg savner helt vildt.

Lonnie Sørensen

- Jeg vil glæde mig til at åbne min dør op for mine dagplejebørn og deres forældre, så vi alle sammen kan få hverdagen til at køre igen, og at jeg kan gøre en forskel for de små igen. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg glæder mig også til at være sammen med familie og venner igen.

Bodil Andersen

- Jeg vil give mit ældste barnebarn et stort kram, måske to, som det allerførste. Dernæst vil jeg give mine børn og kæresten et kys.

Andreas Tranberg Nielsen

- Jeg vil gå på værtshus og drikke 100 bajere.

Helle Aaquist Povlsen

- Jeg vil planlægge vores datters dåb, som vi håber på at kunne holde i juni måned, forhåbentlig for hele familien. Selvfølgelig stadig med forbehold ifht. virussen.

Elvin Gorm Petersen

- Jeg ville elske at samle alle børn og svigerbørn igen. En tur i hallen og nyde FHK tilbage i Thansen Arena ville dælme også gøre godt.

Nadja Lund Schmidt

- I byen med vennerne og tilbage til at undervise mine billedkunstelever igen.

Mette Frydendal Larssen

- Jeg vil sådan glæde mig til, hvis vi igen kan samle vores børn. DET har jeg virkelig savnet.

Lars Bøgebjerg

- Det første, jeg ville gøre, var at blive hjemme.

Anette Hyre-Jensen

- Jeg vil samle mine børn og svigerbørn til en middag, og så skal vi hygge os.

Steen Scharling Jensen

- Jeg vil tage ned på Den Engelske, købe en Newcastle Brown Ale og sætte mig udenfor og sige "aahhh".

Marianne Nielsen

- Det første, jeg vil gøre, er at give min skønne familie et rigtigt stort kram. Det savner vi alle sammen.

Janne Juel Roulund

- Til frisøren, og tage min kæreste og vores søn med i svømmehallen, så vores søn kan prøve det for første gang.

Birthe Voigt

- Nøjagtig som jeg har gjort de sidste 14 dage. Blive hjemme og er det nødvendigt at gå ud, så følge de regler, der gælder i øjeblikket.

Titina Nissen Johnsen

- Ånde lettere blandt mennesker, føle mig fri.

Maja Øster Schønebeck

- Se min skønne mor, Inger, og børnenes mormor - hun er savnet helt vildt.

Elin Kvisgaard Graversen

- Jeg ville invitere mine børn, svigerbørn og børnebørn på besøg.

Dorte Andersen

- Besøge min søn i København, en tur til frisøren, og gå ud og spise. En tur i biografen.

Frej Henneberg

- Absolut første er at købe en jordbærtærte og tage den med ud til min farmor.

Helle Michaelsen

- Jeg vil på job og arbejde som jeg plejer. Skolelærer er ikke lige mig.

Tina Lindskrog Borgaard

- Holder en uges ferie. Jeg har så travlt på nuværende tidspunkt, at det bliver tiltrængt!

Marianne Malle Andresen

- Jeg vil blive i min gårdhave. Vi er ikke nået toppen endnu.

Charlotte Rimmer

- Jeg ville nok ikke ændre det helt vilde. Da jeg er studerende, går jeg stærkt ud fra, at jeg nok er en af de sidste, der kommer tilbage "på arbejdsmarkedet". Min mor er kronisk lungepatient, så hende ville vi ikke kunne besøge alligevel. Men min søn glæder sig rigtig meget til at komme i børnehave igen.

Lise Villefrance

- Det første jeg ville gøre, var at handle ind. Sådan stille og roligt, gå og kigge lidt på tingene, måske endda falde i snak i butikken.

Dorthe Fallesen Frimann

- Jeg ville fortsætte livet stille og roligt og reflektere over den aktuelle samfundssituation. Udover det ser jeg frem til at mødes mere med venner, familie og partifæller.

Helmuth Villads Nymann Jensen

- Tage det stille og roligt. Og falde lidt til ro, jeg er over 90, så jeg har været lidt bange. Jeg når nok at få handlet. Jeg vil gerne lidt senere i sommerhus ved stranden.

Annette Marie Mikkelsen

- Kramme og atter kramme ... uanset hvem. Vil give glæde og energi.

Tina Micheelsen

- Jeg vil samle familien til god mad og en ordentlig krammer. Det bliver bare ikke foreløbigt. Tror nemlig det er alt for tidligt at slække på restriktionerne. Jeg laver mad til de gamle på et plejecenter, så vi er alle på arbejde som normalt, men måden vi arbejder på, er langt fra, som vi plejer.

Vi skal også passe på, at vi ikke slæber noget med på arbejde.

Belinda Philipsen

- Jeg har faktisk ikke tænkt at gøre en masse anderledes end nu... Jeg vil stadig passe på andre! Det at Danmark åbner, ændre ikke på, at virussen stadig er her og har sit tag i Danmark.

Anne Holst Petersen

- Først vil jeg besøge min familie og give dem en masse krammere. For det savner jeg rigtig meget, men kun hvis det er sikkert. Ellers må jeg vente.

Diana Jensen-Selaci

- Holde ferie langt væk fra alt og alle. Og sove en uge i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce