Annonce
Fredericia

Frisør 'kapper navlestrengen': Åbner salon i Købmagergade

Selvom det i øjeblikket roder lidt i Købmagergade 35, er der helt styr på tidsplanen. Den viser, at Salon Mae West åbner 5. oktober. Trine Birkerod har siden 2004 været indehaver af salonen, der er opkaldt efter den amerikansk skuespiller og sangerinde, Mae West. På billedet ses også Allan Birkerod, som - foruden at være far til Trine - er ansat og forhenværende ejer. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
5. oktober forventer Salon Mae West at kunne slå dørene op til en ny salon, der erstatter den nuværende på Nymarksvej 1. Samtidig ser indehaver frem til at tilknytte lærling.

Fredericia:  - Jeg er kommet frem til, at vi ikke længere kan være i det nuværende lokale på Nymarksvej på grund af pladsmangel. Heldigvis kom der noget til salg, som passer utrolig godt med de ønsker, jeg har.

Glæden stråler ud af 48-årige Trine Birkerod, indehaver af Salon Mae West, som havde hun vundet hovedpræmien i et lotteri.

Følelsen kan man ikke tage fra frisøren. Som hun selv konstaterer, har hun taget et stort skridt og købt ejendommen Købmagergade 35.

Annonce

- Det er min pension, jeg har investeret, lyder det muntert, men med en seriøs underlægning.

Kontorfællesskab på 1. sal

Det var coronapandemien, som for alvor satte gang i tankerne hos frisøren, der har været en del af Salon Mae West i snart 30 år og stået i spidsen gennem de seneste 17 år.

Restriktionerne betød undervejs, at der skulle bruges mere plads for hver frisør. Selvom disse restriktioner sidenhen er ændret, har Trine Birkerod følt, at pladsen var trang. Derfor går hun nu fra 60 m2 på Nymarksvej 1 til 90 kvadratmeter i Købmagergade, hvor Kaspers Køreskole senest holdt til.

- Vi får flytbare pladser i midten af lokalet, mens der også bliver plads til makeupområde, velkomstareal og kasse, forklarer Trine Birkerod, imens hun peger rundt i lokalet.

Købmagergades nordlige halvdel har udviklet sig til at tilbyde meget inden for velvære, kropsudsmykning og frisører. Særligt på den østlige del af vejen giver det sig til kende, og 5. oktober skrives der et nyt kapitel i fortællingen. Tidligere har ejendommen blandt andre rummet Kasper Køreskole, Papuga Rejser samt et keramikværksted. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Førstesalen bliver indrettet med fire kontorpladser, der får egen indgang. Her kan eksempelvis selvstændige leje sig ind. Indtil videre er én af pladserne udlejet.

- Men det bliver først i 2022, at det står klar. I første omgang er fokus her i salonen, påpeger Trine Birkerod, imens hun står i et organiseret byggerod.

Annonce

Skal have elev

Salon Mae West har i alt fire frisører. Det er Trine Birkerods far, Allan Birkerod, der i sin tid startede virksomheden. I dag er han stadig en del af salonen, men driver samtidig parykforretningen Easy Hairlines, som fortsat vil holde til på Nymarksvej 1.

- Jeg har været superglad for at være på Nymarksvej, men glæder mig også til at flytte. Mine veninder har sagt, at det er navlestrengen, jeg kapper til min far, siger Trine Birkerod og griner.

Trine Birkerod glæder sig, til hun igen skal have en lærling i sin frisørsalon. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Frisøren har valgt at beskæftige sig som oldermand i det lokale frisørlaug og som en del af hoved- og Jyllandsbestyrelsen i Danmarks Organisation for selvstændige Frisører og Kosmetikere. Derfor har hun også ærgret sig over, at hun i det seneste coronaår ikke har haft plads eller råd til en elev. Det laves om, når hun flytter i de nye rammer.

- Jeg elsker det, jeg laver, og vil virkelig gerne have en lærling, så jeg kan være med til at føre frisørfaget videre. Lærlinge er en vigtig en del af vores fag, og jeg synes, man skylder ens fag at tage dem, hvis vi ønsker at føre faget videre, siger Trine Birkerod.

- Det er vildt sjovt og lærerigt at have en lærling. De er med til at skabe nye input i hverdagen, fortsætter hun.

Annonce

Trykker næsen flad

Salon Mae West planlægger at åbne i nye lokaler tirsdag 5. oktober. Tre dage forinden - lørdag 2. oktober holder Trine Birkerod en åben reception, hvor folk kan se de nye rammer.

- Jeg kan næsten ikke vente til at komme i gang og vise det til både nye og eksisterende kunder. Jeg har jo kunnet se, hvordan folk har trykket næsen flad, imens de har kigget ind ad ruden, siger Trine Birkerod.

Jeg kan næsten ikke vente til at komme i gang og vise det til både nye og eksisterende kunder. Jeg har jo kunnet se, hvordan folk har trykket næsen flad, imens de har kigget ind ad ruden.

Trine Birkerod, indehaver af Salon Mae West

- Der kommer til at ske en masse, uden at jeg kan afsløre mere, end jeg allerede har gjort – men jeg skal selvfølgelig have en lærling igen, pointerer frisøren.

I forbindelse med åbningen i Købmagergade, kommer salonen på Nymarksvej til at holde lukket i en uges tid. Åbningstiderne for Salon Mae West forbliver uændrede.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Så fik grundejerne nok: Fredericia Kommune stævnet for ikke at give lov til helårsbeboelse i 'kolonihaver'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Fredericia

Jeg tør ikke sige det til de andre i klassen: Karen er teenager og biseksuel

Annonce