Annonce
Børkop

Kommuneskolen lukker og slukker: Friskole er kommet et stort skridt nærmere efter forældremøde

Allerede i oktober havde 100 forældre meldt sig ind i den gruppe på Facebook, der gerne vil bevare skolen i Andkær. Fem af dem mødtes dengang med avisen for at fortælle om deres tanker. Fra venstre er det Louise Husballe, Ane Dahlhus, Maja Skov Christensen, Sheila Naja Kragelund og Sarah Dedieu. Nu har gruppen indkaldt til stormøde 15. januar. Arkivfoto: Vibeke Frost Oxholm
Med 20 deltagere og tilkendegivelser fra flere interesserede går en gruppe forældre nu videre med planerne om en friskole i Andkær.
Annonce

Andkær: Vejle Kommunes beslutning om at flytte indskolings-børnene fra Andkær Skole og samle alle årgange i Gauerslund har affødt tanker om at indrette en friskole i den tomme skolebygning i Andkær.

Allerede i oktober oprettede forældrene Ane Friis Dahlhus og Maja Skov Christensen en gruppe på Facebook for at se, om de havde opbakning til deres friskoleplaner fra andre forældre.

Mange har siden meldt sig som interesserede, men i aftes skulle det afgøres om interessen også kunne bære i virkelighedens verden. Det kunne den, fortæller Maja Skov Christensen.

- Vi fornemmer en god opbakning, og der er helt sikkert noget at bygge på. Så nu går vi videre med planerne, siger hun.

- Vi var i alt 20 forældre til vores møde i aftes, og vi har tilkendegivelser fra flere, som gerne ville være med, men som bare ikke kunne deltage i aftes, tilføjer initiativtageren.

Intet grønt lys for friskole

Skulle det ende med en friskole i Andkær, så er det sådan, det ender.

Det har formand for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen (R), ingen problemer med.

- Jeg kan ikke udtale mig som udvalgsformand, for det er ikke noget, vi har drøftet i udvalget endnu, men som politiker fra De Radikale kan jeg sige, at vi lever i et land, hvor der er mulighed for at skabe en friskole, og det princip hylder jeg, siger han.

Det er dog ikke lig med, at det er der, det ender, for alt kan være i spil.

- Vi skal have en snak med lokalsamfundet om, hvad der skal ske med bygningerne. Skolen bruges jo uden for skoletiden som samlingssted for byens borgere, og er det mere i den retning, at lokalerne skal bruges, eller det til erhverv eller noget helt tredje, ja, det skal vi til at have talt om, siger Torben Elsig-Pedersen.

Annonce

Havde lånt nøgler til skolen

Ifølge Maja Skov Christensen blev tankerne blev gjort meget konkrete for deltagerne, da hun og Ane Friis Dahlhus gav mødedeltagerne en rundvisning på skolen.

- Vi havde fået lov at låne skolens nøgler, så vi kunne gå rundt og se alle lokalerne og drøfte, hvordan den kommende friskole skal indrettes, fortæller Maja Skov Christensen.

Initiativtagerne har også haft kontakt til en konsulent fra Dansk Friskoleforening inden mødet. Dermed kunne de ridse op, hvad der kræves, for at drømmen om en friskole kan realiseres.

- Der skal eksempelvis være styr på økonomien, så vi kan indbetale 30.000 kroner i depositum, og der skal stiftes en forening med en bestyrelse, der arbejder videre med planerne.

Annonce

Skolens værdigrundlag skal drøftes

- Vi har også fået det råd, at vi skal lægge en tidsplan, så vi har overblik over, hvad der skal gøres hvornår i processen. Det er også vigtigt, at vi drøfter hvilket værdigrundlag friskolen skal hvile på. Det bliver selvfølgelig op til en kommende bestyrelse af lægge helt fast, men allerede nu skal interesserede forældre selvfølgelig vide lidt om, hvad vi har tænkt os, så de kan afgøre om de vil være med, forklarer Maja Skov Christensen.

Maja Skov Christensen og Ane Ane Friis Dahlhus har også fået det råd af friskolekonsulenten, at den kerne af forældre, der vil arbejde videre for at føre planerne ud i livet, snarest muligt skal oprette en hjemmeside for den kommende Andkær Friskole.

Her skal andre interesserede kunne læse om skolen, og desuden kunne tilmelde sig mere forpligtende end ved at trykke "like" på en facebookside.

Man skal også kunne melde sig direkte ind i initiativgruppen, hvis man har lyst til at være med i det organisatoriske arbejde, som nu går i gang.

Annonce

Stormøde 15. januar

Ifølge Maja Skov Christensen vil friskolegruppen Andkær Friskole også stadig være at finde på Facebook ud fra den tanke, at gruppen gerne vil holde alle i lokalsamfundet opdaterede om, hvordan det går med at få skolen gjort til virkelighed.

Næste vigtige skridt i processen bliver et stormøde om friskolen. Dette møde holdes på Andkær Skole 15. januar. Her er alle interesserede velkomn,e og dette møde vil være det helt rigtige sted at tilkendegive, hvis man er klar til at tage en tørn.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia For abonnenter

Da Fredericia gik i corona-rødt: - Lige pludselig løb vi rigtig hurtigt

Annonce