Annonce
Fredericia

Friskt bud fra idrætschefen: Så mange får vi med til OL i 2024

Keld Vestergaard er manden bag Eskild Ebbesens indtog i Fredericia. Han kontaktede ham selv for at hjælpe atleterne på vej. Foto: Ludvig Dittmann
Fredericias idrætschef tror på, at Fredericia har fire atleter med til OL i Paris 2024. Eskild Ebbesen skal give dem det sidste skub ud over rampen.
Annonce

Fredericia: Hvor mange atleter repræsenterer Fredericia til OL i Paris i 2024? Det spørgsmål er umuligt at svare på, men idrætschef Keld Vestergaard kommer gerne med et bud:

- Fire, lød svaret resolut.

Mandag aften præsenterede Fredericia Eliteidræt en OL-satsning med den tredobbelte OL-guldvinder Eskild Ebbesen i front. Indtil videre er otte atleter fra Fredericia blevet udset til at kunne kvalificere sig til OL i 2024. Det er atleternes respektive forbund, der har udvalgt dem som OL-satsninger.

- Aldrig har flere lokale udøvere fra Fredericia været udtaget til specialforbundenes brutto trup-satsninger på én og samme tid. Vi har aldrig været tættere på OL, sagde Keld Vestergaard.

Keld Vestergaard tror på fire, håber på flere og tager det som det kommer.

- Fredericia Eliteidræt har ikke et succeskriterie. Denne sportslige satsning handler om at gøre noget ekstraordinært for atleterne, sagde han.

Annonce

Eskild Ebbesen

I denne sammenhæng er det ekstraordinære Eskild Ebbesen. Han er om nogen kendt i OL-sammenhæng, da han var en fast bestanddel af guldfireren, som vandt tre OL-guldmedaljer og to gange bronze mellem 1996 og 2012.

- Vi kan bruge Eskilds erfaring som atlet og som træner. Han siger selv, at han har vundet sit guld i hverdagen, og han kan om nogen formidle, hvad det kræver, forklarede Keld Vestergaard og fortsatte:

- Han har været kvalificeret til OL fem gange og har vundet medaljer alle fem gange. Vi tror på, at han kan give atleterne det ekstra skub, der skal til.

For 10 år siden havde Fredericia én atlet på tale til OL i sejleren Mads Bendix, som akkurat ikke kom med. I år er der otte, men hvor mange af dem, der kommer med er umuligt at sige.

Annonce

Nede på jorden

Store OL-projekter er set før i andre byer, uden at det er endt med ret meget. Keld Vestergaard tror på den fredericianske model.

- Det er ikke noget stort, forkromet projekt. Det er nede på jorden, og det skal ses som en forlængelse af den hjælp, vi i forvejen giver atleterne gennem Fredericia Eliteidræt, sagde Keld Vestergaard.

Fredericia Idrætsfond bidrager med 60.000 kroner om året de kommende tre år.

- Vi håber, at projektet bliver interessant for andre, så vi kan løfte det til et byprojekt for Fredericia og få erhvervslivet med, sagde idrætschefen.

Ingen af de otte atleter kommer fra de store sportsgrene håndbold og fodbold. Det skyldes, at deres forbund ikke har peget på nogen fra Fredericia.

- Det er et dynamisk projekt, og står der en golfspiller eller en håndboldspiller her om et år, er vi klar med åbne arme, sagde han.

På samme måde er der forståelse hos foreningen, hvis en af de nuværende otte deltagere i projektet falder af undervejs. Der er jo trods alt lang tid til 2024.

- Finder I nogle andre at lege med, er vi stadig venner. Det er et tilbud til jer, konstaterede han.

Atleter med OL-potentiale

Fredericia har otte atleter, der er udvalgt som OL-satsninger af deres respektive forbund:

Anna Skade - 22-årig skytte fra BPI Skydning.

Alberte Kjær - 21-årig triatlet fra Fredericia Triathlon Team.

Malthe Lindeblad - 18-årig svømmer fra Delta Swim Fredericia.

Nicklas Kildehøj - 21-årig skytte fra BPI Skydning.  

Ida Krum - 16-årig banerytter fra Fredericia Triathlon Team.

Clara Vestergaard - 19-årig banerytterfra Fredericia Triathlon Team.

Henrik Klemmesen - 25-årig triatlet fra Fredericia Triathlon Team.

Magnus Dyhre - 19-årig BMX-rytter fra TSIF BMX.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce