Annonce
Fredericia

Frivillig på Red Barnet-sommerlejr er smittet med corona: Lejren forlænget, til alle er testet negativ

Red Barnet Fredericias sommerlejr i Høll er ramt af corona. Dette billede er fra et af de tidligere ophold. Arkivfoto: Mads Hansen
En frivillig på Red Barnet Fredericias sommerlejr i Høll er testet positiv for corona. Den frivillige er sendt hjem, lejren forlænges, til alle er testet negativ. - Uheldigt, men den slags popper op i sommerlandet, siger formand.
Annonce

Høll/Fredericia: En frivillig på Red Barnet Fredericias sommerlejr i Høll er blevet testet positiv for corona.

Det bekræfter Red Barnet Fredericias formand Joachim Grundtvig. Den smittede er taget hjem, og de 22 børn og 14-15 frivillige skal blive i lejren, indtil de er testet negative.

Torsdag blev alle deltagere på lejren testet.

- Der er sat en procedure i værk, og i går fik vi allerede resultaterne fra de første test, som alle er negative. Desuden havde vi én ugyldig test, som så tages om, siger Joachim Grundtvig.

Annonce

Har ikke været syg

Sommerlejren i Høll skulle være sluttet torsdag, men er nu foreløbigt forlænget frem til lørdag. Både Fredericia Kommunes kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe, Red Barnets hovedkontor og Styrelsen for Patientsikkerhed blev kontaktet, da der er en fast procedure i tilfælde at coronasmitte.

- Et familiemedlem til vores frivillige var blevet testet positiv, og derfor blev vedkommende også testet. Testen viste sig at være positiv, men vores frivillige har ikke været syg eller haft symptomer, siger Joachim Grundtvig.

Annonce

Hurtig til at agere

Børnenes forældre er også blevet orienteret om situationen torsdag. Red Barnet-formanden roser myndighederne ageren.

- De har været superhurtige til at agere. Det er selvfølgelig lidt specielt med alle de børn. Alle blev testet ude på lejren, og testresultaterne kom ind samme dag. Det er fantastisk, at man kan speede sådan en proces op, siger Red Barnet-formanden.


Jeg er selvfølgelig ked af, vi er ramt af det. Men hvis du ser rundt i sommerlandet, er det noget, der popper op forskellige steder.

Joachim Grundtvig, formand for Red Barnet Fredericia


Smittemeldingen gav i første omgang nervøsitet på lejren, men formanden beretter om en god stemning på lejren. Fredag tager formanden ud på besøg - på afstand.

- Vi har været nede i vores genbrugsbutik for at hente dvd'er og ekstra legesager, så de har nye ting at tage sig til. For nu er de isoleret, siger Joachim Grundtvig.

Forud for lejren har der været særlige forholdsregler for afspritning og ekstra rengøring.

- Alle retningslinjer er fulgt kontinuerligt under hele lejren. Det er nok også derfor, at alle er testet negative indtil nu. Den, som er testet positiv, er ikke syg. Men det var én i familien, og så var vi nødt til at agere. Det er dejligt, når beredskabet kører, siger formanden.

Annonce

Forventer flere svar i dag

Svarene på test fra alle de frivillige er kommet. Formanden forventer at få resten af testresultaterne i dag fredag.

- Jeg er selvfølgelig ked af, vi er ramt af det. Men hvis du ser rundt i sommerlandet, er det noget, der popper op forskellige steder. Det er selvfølgelig vildt uheldigt, men der er ikke så meget andet at gøre, end at agere ud fra de fakta, vi har. De frivillige og kommunen har ageret superprofessionelt for at tage vare på de børn og familier, der er med på lejren, siger han.

Red Barnet Fredericia havde tirsdag og onsdag også en ferielejr til søs med skonnerten Fylla, som sejlede af sted fra Fredericia. Men den smittede var ikke med på den tur, oplyser formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politi og frivillige fortsætter søgningen efter forsvundne Jørgen: Håber hjemvendte vil kigge i garagen og haven

Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce