Annonce
Middelfart

Frivillige hænder har gjort hal-grund i Husby klar til byggeri - nu mangler de bare tilladelserne

Hal-grunden i Husby blev gravet helt ned til den faste grund, og det skete udelukkende med frivillige kræfter. Foto: Helle Deichmann
Et stort stykke arbejde er lagt i det, der forhåbentlig bliver til en hal i Husby. Forarbejdet er gjort af frivillige hænder, og arbejdet er kun et stykke papirarbejde fra at kunne tage sidste skridt mod drømmen.

Husby: Sidste år rev de huset ned, der stod på grunden ved siden af forsamlingshuset. Det var en lille prøve for at se, om man virkelig ville det her, og om man med frivilligt arbejde kunne mobilisere det, der skulle til for at gå resten af vejen. Det kunne de godt, og derfor blev der for nyligt lagt sidste hånd på et andet stort stykke frivilligt arbejde: Grunden, der skal rumme den kommende hal i Husby er nu byggeklar, og det er også frivillige hænder, der har sørget for det.

Det krævede en uges arbejde og op mod 20 frivillige.

- Nogle har gravet. Andre har sørget for mad. Jeg selv har lavet en del kaffe i den uge, fortæller Caroline Dietz Hansen, der er formand for Husby-Tanderup Landsbykulturforening.

Annonce

Arbejdet har bestået i at grave ned til den faste grund og derefter dække til med grus.

- Det tog en uge, fra vi gik i gang, til hullet var lukket igen, og så kunne vi holde fri i weekenden, siger Caroline Dietz Hansen om arbejdet, der hen ad vejen har trukket flere og flere frivillige til.

- Jo mere, vi har arbejdet, jo flere er kommet forbi og ville give en hånd med. Det trækker flere til, når de kan se, at der arbejdes. Det vil de gerne være en del af, siger hun.

De store maskiner var lånt ud af Wedellsborg, mens andre frivillige sørgede for mad og kaffe til det arbejdende folk. Foto: Helle Deichmann

Der skal maskiner til

Nogle ting kan dog ikke klares med hænder - der skal maskiner til, og her kom Wedellsborg med det rette udstyr samt fem kyndige mænd til at få gravet det store hul og få kørt de store mængder jord væk.

- Da Wedellsborg kom med maskinerne, så rykkede det, siger Anders Møllegaard Kolind, der er med i arbejdsgruppen.

Næste del af arbejdet skal foregå hos Middelfart Kommune, der skal give landzonetilladelsen. Desuden er fire ugers høringssvarsrunde ved at være overstået.

- Nu gør vi ikke mere, før alle tilladelser er på plads, og før vi ved, at alt er ok, siger Caroline Dietz Hansen.


Jo mere, vi har arbejdet, jo flere er kommet forbi og ville give en hånd med. Det trækker flere til, når de kan se, at der arbejdes. Det vil de gerne være en del af,

Caroline Dietz, formand for Husby-Tanderup Landsbykulturforening


Både Anders Møllegaard Kolind og Caroline Dietz Hansen vil gerne rette en stor tak til alle, der har bidraget.

- Mange tak til de frivillige. De har brugt en hel uge på det. De har gravet, der har været madhold, der har sørget for kaffe og lune retter, samt en stor tak til Wedellsborg, der har bidraget med maskinerne og folk, siger Anders Møllegaard Kolind.

Coronaen har forsinket halarbejdet, men håbet er, at den kan stå klar til brug efter nytår.

Middelfart Kommune har sat 2,5 millioner kroner af i budgettet til at hjælpe med finansieringen af den nye hal.

Gruset var det sidste, der manglede i den første etape af byggeriet. Nu ventes der kun på, at de rette tilladelser gives, inden byggeriet kan fortsætte. Foto: Helle Deichmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Borgmester på afbud har fundet sig til rette i den varme stol: Men han fortryder én ting

Annonce