Annonce
Navne

Frivilligt arbejde blev Brits medicin, da livet væltede: Nu er hun kåret for sin indsats

Brit Sommerfeld har været frivillig i Røde Kors i seks år. De sidste to har hun været butikschef. Hun holder meget af sit frivillige arbejde og er i butiken cirka fire gange om ugen. Butikken i Middelfart oplever stigende salg, men også Brit Sommerfelds humør er steget gevaldigt, siden hun begyndte her. Foto: Mia Harm Madsen
Brit Sommerfeld søgte ind som frivillig i Røde Kors som en slags medicin til sig selv. For at komme lidt ud og få tankerne væk fra sit eget kaos. I dag er hun butikschef i Røde Kors-butikken i Middelfart, og for nylig fik hun hele to anerkendelser for sit arbejde.

For 10 år siden slog Brit Sommerfelds liv en krølle. Hun blev tilkendt førtidspension på grund af en arbejdsskade, og med den besked brød hun ud i gråd.

- For et menneske ligger der meget identitet i, når nogen spørger: "hvad laver du?", at man så kan fortælle, hvad man laver. Da jeg fik beskeden om min førtidspension, begyndte jeg at tudbrøle, for det var samtidig et tab af identitet, siger hun.

Værre blev det i 2015, hvor hendes mand døde pludseligt på en ferie i Bulgarien.

Annonce

- Han var ude i vandet, jeg vinkede til ham, kiggede væk, og da jeg kigger ud i vandet igen et minut senere, var der nogen, der var ved at bære ham ind. Han faldt simpelthen om, siger hun.

Samme år var begge børn så store, at de flyttede hjemmefra.

Så hele livet væltede for Brit Sommerfeld, der i en tid burede sig inde i hjemmet i Nørre Aaby.

En krog i livet

Men tid og ledige hænder var ikke en god kombination for hende. Hun havde brug for at have en krog fast i livet, og hun kunne mærke, at det ville være sundt at komme lidt ud.

- Jeg valgte at engagere mig i Røde Kors, for jeg kunne godt lide tanken om, at overskud fra butikkerne hjælper lokalt. Til for eksempel julehjælp og sommerlejr til lokale børn, siger hun.

Det er nu seks år siden, Brit Sommerfeld trådte ind i Røde Kors i Middelfart. De sidste to år har hun været butiksleder, og i slutningen af september blev hun ringet op med beskeden om, at hun nok burde tage med til Frivillig Fredag, der arrangeres af Frivilligcenter Middelfart.

Med sig hjem tog hun titlen som Årets Frivillige i Middelfart, og en måned senere stod Røde Kors i butikken blomster og endnu en titel: Månedens Frivillige - blandt andet med begrundelsen:

Der sorteres tøj i stakkevis, og her er Brit Sommerfeld naturligvis altid klar til at hjælpe til. Foto: Mia Harm Madsen


"Butiksleder Brit Sommerfeld har med udpræget talent og forståelse for det frivillige arbejde ledet butikkens personale. Brits væsen har spillet en stor rolle for, at de frivillige føler sig godt behandlet, og uddelegering af opgaverne har øget ansvarligheden."

Blå Bog

Brit Sommerfeld er 53 år.

Hun bor i Nørre Aaby og er førtidspensionist.

De seneste seks år har hun været frivillig i Røde Kors i Middelfart. De seneste to har hun også været formand for butikken på Gl. Banegårdsvej.

I september blev hun kåret som Årets Frivillige i Middelfart Kommune.

- Jeg synes, det er en fælles opgave, og at vi løfter i flok, så det er mere en hyldest til butikken, hvor der er så mange frivillige. Men jeg er glad for den tilkendegivelse, siger hun.

Men Brit Sommerfeld passer sin tjans i genbrugsbutikken af helt andre årsager.

- Det er blevet et holdepunkt og et sted, hvor jeg synes, jeg kan gøre gavn. Jeg behøver ingen løn, for det har gjort, at jeg er kommet ovenpå igen, Det har været som en slags medicin for mig at komme i butikken, siger hun.

Tabet af identitet er erstattet af følelsen af at være til nytte.

- Jeg behøver ingen løn. Det er win-win, at vi kan sende nogle børn på sommerlejr, siger hun.

For Brit Sommerfeld er det win-win at være frivillig i Røde Kors. Hun kan være med til at sende lokale børn af sted på sommerlejr, da nogle af pengene, der kommer ind i butikken, bruges lokalt, og hun bliver selv et gladere menneske. Foto: Mia Harm Madsen


Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Navne

60 år: Vejlensisk erhvervsrådgiver folder sig ud i køkkenet

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce