Annonce
Fredericia

Frustration over ventetid på nyt idrætsråd: Det er på vej, lover udvalgsformand

En af idrætsforeningernes udfordringer er økonomi, påpeger flere idrætsledere. Nye tilskudsregler har tilgodeset bl.a. gymnastikforeningerne, mens andre har tabt. Siden SIF blev nedlagt i maj, har foreningerne manglet et fælles talerør, men det er som lovet på vej, oplyser udvalgsformand Lars Ejby Pedersen (S). Foreningerne har imidlertid intet hørt, siden de godkendte nedlæggelsen af SIF. Arkivfoto: Mads Hansen

Lars Bøgebjerg er hovedformand for kommunens største idrætsforening - EGIF - og han bakker op om kritik af kommunens ambitioner på idrætsområdet. Et nyt idrætsråd skal erstatte Samvirkende Idrætsklubber Fredericia, men foreningerne har endnu intet hørt. Udvalgsformand lover rådet på plads i denne uge.

Annonce

Fredericia: Det er et halvt år siden, at idrætsforeningerne i Fredericia blev enige om at nedlægge deres fælles paraplyorganisation Samvirkende Idrætskubber Fredericia (SIF).

Det skete ud fra en forventning og et løfte om, at der i kølvandet på beslutningen ville opstå et idrætsråd. Men foreningerne har intet hørt siden.

- Vi fik løfte om, at Lars Ejby ville sørge for, at det blev etableret, men intet er sket, siger Lars Bøgebjerg, formand for kommunens største idrætsforening Erritsø Gymnastik og Idrætsforening (EGIF).

Han tvivler på, at foreningerne så massivt ville have bakket op om nedlæggelsen af SIF, hvis man havde anet, at idrætsrådet ville lade vente på sig.

- Vi har i dag ikke en fælles stemme som idrætsforeninger, og det er kritisk. Vi var helt enige om, hvordan idrætsrådet skulle sammensættes og fungere, så hvorfor det ikke allerede er på plads, forstår jeg simpelthen ikke, siger Lars Bøgebjerg.

Men idrætsrådet er på vej.

- Vi har haft sagen på udvalgsdagsordenen flere gange, og jeg regner med, at vi kan vedtage det på mødet senere i denne uge, siger formand for kultur- og idrætsudvalget Lars Ejby Pedersen (S).

Idrætsråd fremfor SIF

Et kommende idrætsråd skal erstatte det tidligere Samvirke af Idrætsforeninger i Fredericia - SIF.SIF blev nedlagt i maj 2018.

Ved samme lejlighed vedtog man at etablere et idrætsråd, og kommissoriet blev fastlagt.

Det skal ifølge EGIF-formand Lars Bøgebjerg bestå af 12 medlemmer:

Fem foreningsmedlemmer.

Tre politikere.

En repræsentant for idrætsfaciliteterne.

En fra erhvervslivet.

En fra embedsværket.

En fra Ungebyrådet.

Idrætsrådet har været til drøftelse i kultur- og idrætsudvalget i maj og august og ventes vedtaget endeligt af udvalget i denne uge. Det oplyser udvalgsformand Lars Ejby Pedersen (S).

Annonce

Fraværende politikere

Idrætsrådet skal være et nyt samarbejdsorgan mellem idrætsforeninger, politikere, embedsværk og erhvervsliv.

- Det skulle sikre, at vi kom tættere på politikerne, for det har manglet i SIF. Vi har haft et nogenlunde samarbejde med forvaltningen, men politikerne har været helt fraværende, lyder kritikken fra Lars Bøgebjerg, der heller intet har hørt i forhold til udvalgets arbejde med sagen.

Formand for Fredericia Triathlon Team, Carsten Andersen, rejste i Fredericia Dagblad lørdag kritik af kommunens idrætspolitik. Han mener, at fokus i for høj grad er på elite frem for bredde, og at man satser for ensidigt på fodbold og håndbold.

- Det kan jeg kun give ham ret i. Kommunen burde i højere grad sigte bredt, hvis man ønsker at nå målet om, at 75 pct. af fredericianerne skal dyrke idræt i 2020, siger Lars Bøgebjerg.

Ifølge den nyeste foreningsanalyse fra Danmarks Idrætsforbund var det i 2017 knap 40 pct. af fredericianerne, der deltager i idræt.

- Så vi er langt fra målet, og hvis vi skal være med til at løfte andelen op, så kræver det en større bevågenhed fra politikernes side, mener Lars Bøgebjerg.

Annonce

Sidste brikker på plads

Spørgsmålet om halleje, tilskudsregler og nye tiltag vil være et oplagt fokus hos det nye idrætsråd, og Lars Bøgebjerg har ventet utålmodigt på, at rådet etableres.

- Vi har som nævnt intet hørt og har overvejet, at vi selv skulle etablere et råd på tværs af foreningerne. Vi står med en række udfordringer, men det giver ikke mening, at vi hver for sig løber kommunen på dørene, siger Lars Bøgebjerg.

Lars Ejby Pedersen forventer, at udvalget kan træffe den endelige beslutning om rådet torsdag.

- Med mindre der opstår nye spørgsmål, som skal behandles af administrationen, lyder det i et skriftligt svar fra udvalgsformanden.

Næstformand i udvalget Christian Jørgensen (V) håber også, de sidste brikker falder på plads i denne uge.

- For jeg er sikker på, at vi med idrætsrådet kan få en meget bedre dialog med idrætsforeningerne om deres ønsker og behov og om, hvordan vi får flere til at dyrke idræt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce