Annonce
Erhverv

Frustreret apoteker om hamstring af medicin: Vi vil ikke diskutere med kunderne

Dandji Bhanderi, der blandt andet ejer Havneapoteket i Vejle og Uldum Apotek oplever, at hamstringen af medicin er taget til. Arkivfoto: Mette Mørk
Apoteker Dandji Bhanderi, som blandt andet ejer Havneapoteket i Vejle, kommer med et opråb, efter at kunderne er begyndt at ville hamstre medicin

Vejle: Apoteker Dandji Bhanderi kalder den nuværende situation i sine apoteker for en ”krisefase på grund af corona.”

- Folk kommer til butikkerne og vil have mere medicin, end de må få, siger apotekeren.

Han fortæller, at alle apoteker i landet fik en besked fra Lægemiddelstyrelsen torsdag morgen, hvor der står, at apotekerne ikke må udlevere mere medicin, end kundernes recepter nævner.

Udleveringen skal ske med det tidsmellemrum, som recepten benævner, og selvom lægen har skrevet to pakninger på recepten, så må apotekerne i øjeblikket kun udlevere én pakning ad gangen.

Annonce

Møder også forståelse

- Vi må kun udlevere én pakke, men det har nogle kunder svært ved at forstå, og vi kan altså ikke stå og diskutere med hver eneste kunde, påpeger Dandji Bhanderi.

Han håber derfor, at folk har forståelse for den situation, apotekerne står i.

- Vi mærker travlhed, vi mærker hamstring, men vi mærker heldigvis også forståelse, siger apotekeren.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Sydjylland For abonnenter

Syddanmarks corona-general ånder lettet op: - Det er ikke gået så galt, som vi frygtede

Annonce