Annonce
Fredericia

Frygter frivilligt arbejde er spildt: Kampagne med postkort kom bag på teater-ildsjæle

Medlem af demokrati- og borgerudvalget Lise Nielson (S) (t.v.) beroligede de to ildsjæle Christina Gulløv og Louise Hvidbjerg med, at det arbejde, de har gjort for at udarbejde en rekonstruktionsplan for Fredericia Teater, ikke er spildt. De arbejder på at etablere en støtteforening bag et nyt Fredericia Teater, men planen er indtil videre ramt ind i corona-krisens restriktioner. Foto: Ludvig Dittmann
I tre måneder har ildsjælene Cristina Daniela Sacara Gulløv og Louise Hviid arbejdet i deres fritid på en rekonstruktionsplan for Fredericia Teater. De ærgrer sig over ikke at være blevet hørt, før kampagne med postkort om teatrets fremtid blev skudt i gang af politikere.
Annonce

Fredericia: "Hvad mener du er vigtigt i et nyt Fredericia Teater?" Sådan spørger demokrati-og borgerudvalget i disse uger fredericianere og turister. Kampagnen kom bag på de to initiativtagere til Facebook-gruppen: "For alle os, som ønsker et nyt Fredeicia Teater".

- Vi havde intet hørt, før I skrev om det i avisen. Det ærgrer os lidt, for vi frygter, at det arbejde vi nu har brugt tre måneder på, kan være spildt, siger Louise Hviid.

Hun stiftede for flere måneder siden Facebook-gruppen, som i dag har 5000 medlemmer. På Facebook-gruppen er kommet mange forslag til, hvordan teatret skal genopstå.

- Hvis vi havde haft midlerne til det, kunne vi også have lavet en postkort-kampagne, men nu er det politikerne, der har taget over, og er det så deres kampagne, der gælder, og hvor stiller det vores arbejde, spørger de to ildsjæle, som blandt andet har arbejdet sammen med Ewii-direktør Lars Bonderup Bjørn om tankerne for en rekonstruktion.

Onsdag skød politikerne kampagnen i gang med at dele postkort ud i ved Rådhuspladsen, og her lagde de to ildsjæle vejen forbi og gav udtryk for deres frustrationer.

- Vi er bange for, at politikerne tager så meget over, at det dræber den kreativitet, der er hos folk i miljøet, siger Cristina Daniela Sacara Gulløv.

Annonce

Inspireret af corona-postkort

Men det, garanterede både Anette Hyre-Jensen og Lisa Nielson (begge S) fra udvalget, ikke kommer til at ske.


Hvis vi havde haft midlerne til det, kunne vi også have lavet en postkort-kampagne, men nu er det politikerne, der har taget over. Er det så deres kampagne, der gælder og hvor stiller det vores arbejde?

Cristina Daniela Sacara Gulløv og Louise Hviid


- Vi har fået til opgave at finde ud af, hvad fredericianerne mener, at Fredericia Teater skal rumme. Skal det være på samme høje niveau som før konkursen, eller er det noget andet, man ønsker. Vi skal kun sætte rammerne, forklarede de ildsjælene.

Det var inspireret af succes med postkort-tilbagemeldinger omkring corona-krisen, at udvalget besluttede at følge op med postkort om teatrets fremtid.

- Hvis alle tilbagemeldinger lyder, at der ikke skal være et professionelt teater, der koster kommunen millioner, vil I så følge det?

- Når vi har bedt folk komme med deres mening, så skal vi også lytte, men jeg har meget svært ved at tro, at det er det svar, vi får. Jeg tror, at de fleste vil sige, at vi skal have genskabt et teater med høj kvalitet, som byen fortsat kan være stolt af, siger Lise Nielson.

Borger- og demokratiudvalget lover, at det også vil tage uden for voldene for at samle meninger sammen om fremtiden for Fredericia Teater. Foto: Ludvig Dittmann

At et nyt teater skal være drevet økonomisk forsvarligt, var både politikere og ildsjæle enige om.

Postkortene er tilgængelige i byens butikker, på biblioteket og på Rådhuset. Desuden vil medlemmerne af udvalget i de kommende uger drage rundt med postkort og bannere og dele postkort ud og tale med fredericianere.

- Og vi kommer også uden for voldene, lover Annette Hyre-Jensen.

Postkortene kan enten afleveres i postkassen ved Rådhuset eller besvares via demokrati.borger@fredericia.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

Annonce