Annonce
Fredericia

Fuldmagt-fadæse sendte SF til omvalg: Kandidatvalg blev underkendt af landsledelse

I juni meldte SF Fredericia ud, at de var klar med kommunalvalgholdet. Der blev dog efter generalforsamlingen i juni klaget over brugen af en fuldmagt som stemme, og det fik landsledelsen til at underkende kandidatvalgene. SF Fredericia måtte derfor i sidste uge ud i et omvalg, der i bund og grund ikke ændrede det store billede, Dog endte fire medlemmer med at melde sig ud af SF. Fra venstre Sune Nørgaard Jakobsen, Marianne Lind Thomsen (spidskandidat), Connie Maybrith Jørgensen, Lars Olesen og Henning Laigaard Troelsen. Foto: SF Fredericia
Det var ikke lovligt, at en fuldmagt talte som en stemme ved SF's generalforsamling i juni. Det har landsledelsen slået fast, og den beslutning endte ud i et omvalg.
Annonce

Fredericia: Kunne en fuldmagt gælde som en stemme, da der skulle findes kandidater til kommunalvalg 2021 på SF Fredericias generalforsamling i juni?

Svaret er nej. Men det svar stod først klar efter, at en fuldmagt havde talt med i stemmeantal på generalforsamlingen, hvor Marianne Thomsen slog Lars Olesen med stemmerne 11 mod 10 i kampen om spidskandidaturet.

Forud for generalforsamlingen havde en flok SF’ere netop forespurgt, om det var muligt at indsamle fuldmagter fra dem, der enten ikke havde mulighed for at deltage ved generalforsamlingen, eller som ikke var trygge ved deltage grundet coronavirus. Her var svaret klart nej. Men der var samtidig ingen forventning om, at det ville blive et punkt på dagsordenen. Men det blev det.

- Der var et medlem, som havde en fuldmagt med til generalforsamlingen, og et flertal på generalforsamlingen stemte for, at vi godt kunne bruge den fuldmagt, når kun det var den ene, fortæller Connie Maybrith Jørgensen, formand for SF Fredericia.

Annonce

Kun personligt fremmøde tæller

Det fremgår ikke af hverken SF’s egen partilov eller lokalvedtægterne, om det er tilladt eller ej at bruge fuldmagter som stemmer i en afstemning. Men ingen vidste, da flertallet besluttede, at sådan en kunne bruges på generalforsamlingen, at løbet mellem Lars Olesen og Marianne Thomsen ville stå så tæt.


Der var et medlem, som havde en fuldmagt med til generalforsamlingen, og et flertal på generalforsamlingen stemte for, at vi godt kunne bruge den fuldmagt, når kun det var den ene.

Connie Maybrith Jørgensen, formand, SF Fredericia


- Og det var nok i virkeligheden det, der lavede al uroen, siger Connie Maybrith Jørgensen.

For var det så den ene stemme, der i virkeligheden havde afgjort slaget om spidskandidaturet? Svaret kunne ikke besvares entydigt, og der blev der klaget over brugen af fuldmagten fra en af medlemmerne.

Landsledelsen tog derefter en beslutning om, at valget skulle gå om. Landsledelsen besluttede, at man ikke kunne stemme ved fuldmagt, kun ved personligt fremmøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

55-årig skal flere år i fængsel: Politiet fandt haglgeværer, rifler og masser af ammunition på adresse i Fredericia

Debat

Køb fransk!

Fredericia

Fynsk teater lægger billet ind på Fredericia Teaters million-tilskud fra staten: - Vi skal rykke hurtigt nu

Annonce