Annonce
Fredericia

Fynsk byråd diskuterede mistillid til tidligere Fredericia-direktør

24 af 25 kommunalpolitikere i Faaborg-Midtfyn var mandag samlet for at diskutere, hvordan en stor gruppe politikere kan opbygge ny tillid til kommunens direktion. Arkivfoto

En større gruppe politikere i Faaborg-Midtfyn er så utilfredse med kommunens direktion og især kommunaldirektør Helene Bækmark, at ordet "mistillid" og dermed reelt en fyring var i spil i forbindelse med et syv timer langt krisemøde mandag.

Faaborg-Midtfyn: Dyb frustration. Mangel på tillid. Og ligefrem mistillid. En større gruppe politikere på tværs af flere partier i Faaborg-Midtfyn Kommune har den seneste tid fået et mere og mere anstreng forhold til den ledelsesstil, som kommunens direktion med kommunaldirektør Helene Bækmark i spidsen har anlagt.

Helene Bækmark var fra 2006 til 2011 ansat som direktør for pleje, sundhed og arbejdsmarked i Fredericia Kommune.

Før hun blev kommunaldirektør i Faaborg- Midtfyn Kommune i 2015, var hun administrerende direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune.

Krisemøde

Utilfredsheden blev mandag lagt på bordet under et syv timer langt krisemøde mandag på Boltinggaard Gods syd for Ringe - et møde som borgmester Christian Thygesen (V) havde inviteret til, og hvor 24 af de 25 politikere i kommunalbestyrelsen deltog sammen med kommunens direktører og en konsulent udefra. Ifølge avisens oplysninger blev der fra adskillige politikere talt med store bogstaver, og selv om det aldrig kom på bordet, blev der i krogene talt om muligheden for at samle et flertal for at udtrykke mistillid til direktionen og kommunaldirektøren - og dermed reelt udstede en fyreseddel.

Avisen har oplysningerne om mistillids-snakken fra fire uafhængige kilder tæt på begivenhederne, men ingen vil officielt sige noget om sagen, og i det hele taget er politikerne yderst fåmålte om, hvad der skete på det lukkede møde. Alt peger dog på, at de kritiske politikere først og fremmest er bekymrede over, hvad der lader til at være en konsekvens af Helene Bækmarks ledelsesstil: At der er gennemtræk på den øverste chefgang, og at der er stor utilfredshed og bekymring længere nede i organisationen.

Blandt de politikere, der er bekymrede for medarbejderne, er Socialdemokraternes Mette Frederiksen:

- Jeg rejste en række bekymringspunkter på mødet, der handler om medarbejdertrivsel. Vi mister mange medarbejdere for tiden, og det er, som jeg ser det, en stor udfordring for organisationen, når det er folk, der har været her i mange år.

Enhedslistens Morten Schjøtt kalder mandagens maratonmøde "absolut nødvendigt for at få talt ud om tingene":

- Det er vigtigt, at direktionen nu retter fokus på medarbejdertrivsel. Havde vi ikke haft det møde, så kunne vi tale om en tillidskrise, men nu tror jeg, at vi sammen kan arbejde os i den rigtige retning.

Annonce

- Unaturligt voldsomme reaktioner

Blandt de politikere, avisen har talt med, er der bred erkendelse af, at det er dem selv, der har givet kommunens direktion en omfattende og krævende opgave med at reformere den kommunale administration. Men medarbejdernes reaktioner på de store forandringer er alligevel unaturligt voldsomme, mener Socialdemokraternes tidligere borgmester Hans Jørgensen.

Han sammenligner de forandringer, kommunens organisation har gennemgået de seneste måneder, med kommunalreformen for mere end 10 år siden, hvor fem kommuner med forskellige organisationer og kulturer skulle smeltes sammen til den nye Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Vi havde væsentligt færre problemer den gang. I øjeblikket mærker jeg, at der i rigtig mange led er frustrationer og uro i forbindelse med, at omorganiseringen skal føres ud i livet. Det er ikke en naturlig reaktion fra medarbejderne. Som jeg ser det, så jo mere man kærer sig om at få medarbejderne med i en omorganisering og orientere medarbejderne undervejs, jo bedre lykkes det, siger Hans Jørgensen.

SF's Jakob Holm mener, at mandagens lange møde var et tilløb til at få genopbygget tilliden mellem store dele af det politiske liv og kommunens direktion.

- Mit bud er, at vi nu skal bruge tid på at udvikle nogle bedre personlige relationer mellem politikere og topledelsen. Hvis man har gode personlige relationer, kan man løse stort set alle problemer, mener Jakob Holm.

Trods massiv kritik af direktionen var det ikke alle politikere, som var kritiske på mødet. Dansk Folkepartis viceborgmester Anne Møllegaard mener, at mødet på Boltinggaard var udtryk for en "forventningsafstemning".

- Alle fik lagt de kort på bordet, de gerne ville, både plus- og minusoplevelser. Det var et af de første møder for at sikre, at vi snakker samme sprog mellem politikere og administration, forklarer Anne Møllegaard, som "overhovedet ikke" oplever en tillidskrise, men mener, at der er sket nogle misforståelser undervejs med den seneste tids mange reformer i kommunens organisation.

- Det kan vi sagtens få rettet op på. Der er ingen, der går på arbejde for at gøre det slemt for hinanden, siger Anne Møllegaard, der ikke er voldsomt bekymret over de mange udskiftninger i topledelsen.

- Det virker da lidt underligt, når de kommer lige efter hinanden, men så får vi nogle nye øjne ind, og de er jo dygtige, de mennesker, vi hidtil har rekrutteret, siger hun.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Øjenvidner til brand trængte ind i villa for at sikre, den var tom - naboer er rystede

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet tvivler ikke: Alt tyder på, at brand i villa blev påsat - vidner efterlyses

Alarm 112 For abonnenter

Masser af mystik om brand - det ved vi nu

FC Fredericia

FC Fredericias førstemålmand skifter til Superligaen - afløseren er allerede på plads

Fredericia For abonnenter

Handicapformand forslår ny placering til sårbare skolebørn: Hvorfor køre til Bøgeskov fremfor at huse dem 300 meter fra skolen?

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvem er byens bedste.....?

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Erhverv

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Fredericia HK For abonnenter

Gudmundur Gudmundssons FHK tager form: En stor forstærkning, et stort tab, vitale forlængelser og et par ubekendte

Fredericia For abonnenter

Hus i Jyllandsgade solgt for 5,3 millioner: Her er ugens bolighandler i Fredericia

Byens Bedste

Se video: Sådan reagerede nogle af butiksindehaverne, da de blev overrasket med nominering til Byens Bedste Fredericia

Annonce