Annonce
Fredericia

Fyrværkeri 6. juli bliver større i år

Arrh, ingen kanonsalut til 6. juli, hvis det bliver varmt og tørt og brandfarligt? Jo, for efter tørken sidste år er der lagt en plan denne gang. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia: I år er det 170 år siden, fæstningsbyen gjorde sig fri af slesvig-holstenernes belejring ved Udfaldet fra Fredericia 6. juli 1849.

Det halvrunde jubilæum fejres ved, at det traditionelle fyrværkeri ved sejrsfesten til sommer udvides. Det oplyser formanden for den arrangerende 6. Juli Komite, Erik Schwensen, til Fredericia Dagblad:

- Vi har stillet fyrværkeren en udfordring: Kan han i højere grad - med lys og lyd - illustrere bombardementet af Fredericia under belejringen? Det vil han forsøge.

I fjor betød den langvarige tørke, at både fyrværkeri, fakkeloptog og morgensalutering med kanonskud blev aflyst på grund af antændings- og brandfare. Skulle varmen igen i år medføre restriktioner i form af forbud mod åben ild, har 6. Juli Komiteen imidlertid sammen med garnisonen lagt en alternativ plan, så i hvert fald saluteringen kan finde sted. Hvis ikke på volden, så fra en anden lokalitet, fortæller Erik Schwensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen har givet sig til kende: Kommunen efterlyser bådejere på brandtomt

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce