Annonce
Fredericia

Fysioterapeuter må lukke fire svømmehold

Der er ændringer på vej på varmtvandsholdene hos Lillebælt Fysioterapi og Træningscenter. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lillebælt Fysioterapeuterne må lukke fredagshold i varmtvandsbassinet, men satser på at flytte patienter til andre tilbud.

Fredericia: Efter sommerferien lukker fire fredagshold i varmtvandsbassinet på Fredericia Sundhedshus.

Lillebælt Fysioterapi og Træningscenter må lukke holdene, hvor man kan få en smertelindrende tur i det varme bassin. Det sker, fordi kommunen har ændret tidspunktet for en ugentlig gennemskylning af vandet. Umiddelbart efter gennemskylningen er vandet koldt.

- De har valgt at placere det fredag middag, hvor vi tilfældigvis havde fire hold, som vi er nødt til at lukke. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det sker lige på det tidspunkt, men vi har også forståelse for, at det er nødvendigt at skifte vandet, siger John Schack, som er fysioterapeut ved Lillebælt Fysioterapi og Træningscenter.

Fysioterapeuterne forsøger nu at flytte patienterne fra fredagsholdene til andre dage, eller også vil man tilbyde andre træningstilbud.

- Vi har ikke det fulde overblik endnu, men vi håber at finde gode erstatninger for vores patienter, siger John Schack.

Rift om tiderne

Der er i øvrigt rift om tiderne i varmtvandsbassinet i Fredericia Sundhedshus.

Tidligere var Lillebælt Fysioterapi ene om at tilbyde timerne i det 34 grader varme bassin. Men siden er Fredericia Fysioterapi rykket ind i sundhedshuset og er begyndt at bruge bassinet. Desuden rykker Fredericia Genoptræning ind i sundhedshuset til september og har booket sig ind på nogle af tiderne. De forskellige aktører sender ønskerne om tider ind til Fredericia Sundhedshus.

- Da vi overtog varmtvandsbassinet, var der kun én privat aktør, som brugte varmtvandsbassinet. Nu er der kommet endnu en privat aktør, og Fredericia Genoptræning kommer også snart, forklarer Sille Kloppenborg, projektchef for Fredericia Sundhedshus.

Der er især rift om formiddagstiderne. De aktuelle sider kan ses under halbooking på Fredericia Kommunes hjemmeside.

- Andre aktører er også velkomne til at byde ind, siger Sille Kloppenborg.

Om eftermiddagen og aftenen bruges varmtvandsbassinet især af Folkeligt Oplysningsforbund (FOF).

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce