Annonce
Vejle

Gå bare over sporet: Veterantogsture er afllyst

Sydjyllands Veterantog får ikke kedlerne under tryk i år. Sommerkørslerne er aflyst. Arkivfoto: Mette Mørk
Usikkerheden om corona-reglernes varighed og sporarbejder på Vejle Station får Sydjyllands Veterantog til at aflyse kørslerne i år.
Annonce

Vejle: Det er det tætteste, vi kommer på, at sommeren er aflyst: Der bliver ingen veterantogsture i år. Aflysningen rammer de sædvanlige sommerture, men også jubilæumskørslen til Herning 16. maj i anledning af, at det i år er 50 år siden, det var slut med damplokomotiver i ordinær togdrift i Danmark.

Det skyldes usikkerheden om, hvordan coronavirussen påvirker samfundet. Desuden er der en sikkerhedsregel om, at man ikke må køre veterantog under pandemier.

- Vi kommer ikke til at køre i sommer, som det ser ud nu. Skulle der ske et eller andet, der gør det muligt at køre i august, så vil vi selvfølgelig forsøge, siger formanden for Sydjyllands Veterantog, Henrik Cordtz.

I forvejen var sæsonplanen udfordret af et stort renoverings- og sporarbejde på Vejle Station. Der er spor, der skal skiftes, og der skal forberedes elektrificering. Derfor vil der være lukket for nogle af sporene. Desuden er der ikke plads til veterantogets "vending", hvor lokomotivet skal til modsætte ende af vognstammen.

Planen var derfor at nøjes med at køre to gange i juni og to gange i august.

Annonce

Det er træls

- Det er træls, men sådan er det. Alle rammes af det her. Der er ikke så meget at gøre. Vi klarer den nok. Det værste er, at vi skuffer folk, siger Henrik Cordtz.

Sydjyllands Veterantog har også lukket ned for de frivilliges renoveringsarbejder i togremisen i Lunderskov. Det er en flok herrer i 70+-gruppen. De kommer fra både Esbjerg, Korsør og Vejle.

- Det er en smitterisiko, som ikke skal indtræffe på vores vagt, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce