Annonce
Fredericia

Gå i bedene på Ti Trin Neds gartner: Rabat til Fredericia Dagblads abonnenter

Ti Trin Ned og restaurantens faste havemand, Kristoffer Korshøj, etablerer nu en haveklub for alle interesserede. Fire gange om året vil Kristoffer Korshøj snakke sæsoner, havetips og råvarer under besøg på Mette og Rainer Gassners ejendom Himmerigskov ved Hejse. Den leverer en stor del af frugt, grønt og krydderurter til spisestedet. Arkivfoto: Foto: Peter Leth-Larsen
Mette og Rainer Gassners grønne mand, Kristoffer Korshøj, er klar med Himmerigskovs Haveklub og fire årlige besøg på ejendommen. Hvad står for i haven, og hvem har erfaringer at dele, spørger han.

Fredericia: Nu er Mette og Rainer Gassners nye haveklub klar til at stikke spaden i jorden og binde tomaterne op.

Eller det er restauratørparrets faste gartner, Kristoffer Korshøj, der stiller sig til rådighed med viden og tips. Imidlertid lægger han og indehaverne af Ti Trin Ned op til, at klubbens medlemmer i høj grad også udveksler erfaringer om de grønne glæder. Videregiver oplevelser og tricks. Eller bytter frø. Mulighederne er mange.

- I Himmerigskovs Haveklub har du mulighed for at give haveåret 2020 en helt ny start, skriver de tre på Facebook.

Annonce
I Himmerigskovs Haveklub har du mulighed for at give haveåret 2020 en helt ny start, når Kristoffer Korshøj med afsæt i dyrkningen på Ti Trin Neds marker guider dig til et udbytterigt, spændende haveår med nye vinkler på planlægning, dyrkning, grøntsager og drift.

Fra opslaget på Facebook om den nye haveklub

Nye vinkler på haven

Med afsæt i besøg på Mette og Rainer Gassners ejendom på Skærbækvej ved Hejse vil Kristoffer Korshøj guide "til et udbytterigt, spændende haveår med nye vinkler på planlægning, dyrkning, grøntsager og drift".

Himmerigskov leverer en stor del af grøntsager, frugt og krydderurter til restauranten på Fredericias havnefront.

Som medlem af Himmerigskovs Haveklub inviteres man til fire søndagsbesøg. Der er kaffe, smagsprøver og idéer - og i en lukket gruppe på det sociale medie desuden spørgetid bagefter.

- Hvis der er tilslutning, starter vi to hold. Et formiddagshold fra klokken 10 til 13 og et hold om eftermiddagen fra 13.30 til 16.30.

Her er overskrifterne:

Der er plads til en snes på hvert hold, og datoerne er:

Søndag 3. november: Fokus på haveåret 2020 - anlæg af bede, kombination af afgrøder etc. Søndag 22. marts 2020: Såning, forspiring, udplantning, stiklinger og forberedelse af jorden. Søndag 7. juni 2020: Skadedyr, høst og hjælp til at rette op på det, der er gået galt i forsommeren. Søndag 23. august 2020: Høst, lagring, efterafgrøder og stiklinger. Jordforbedring og forberedelse af 2021.

Det koster 550 kroner per person per sæson at være med i den nye klub og 850 kroner for en husstand. Fredericia Dagblads faste abonnenter opnår rabatter på henholdsvis 50 og 100 kroner. Tilmelding og flere oplysninger om det praktiske fås ved at sende en mail til mg@titrinned.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce