Annonce
Fredericia

Gågade-restaurant har travlt: Henter bestyrer - og forlovede - fra vinbar

For lidt over to måneder siden overtog Areewan Erlandsen Restaurant Ene i gågaden. Nu bliver hendes forlovede, Euan Donaldson, en fast del af restauranten. Foto: Søren Gylling
Restaurant Ene har haft travlt, siden 24-årige Areewan Erlandsen overtog stedet 1. juni. Nu bliver hendes forlovede, Euan Donaldson, også en fast del af restauranten. Han må derfor sige farvel til lokal vinbar.
Annonce

Fredericia: Egentlig skulle de giftes i denne måned, men det er udskudt.

I stedet kaster 24-årige Areewan Erlandsen og hendes forlovede, 33-årige Euan Donaldson, alle kræfter ind i deres fælles projekt på Restaurant Ene i Jyllandsgade.

Areewan Erlandsen overtog restauranten, som tidligere hed Restaurant Ros, pr. 1. juni. Siden har der været travlt, og får 1. september bliver Euan Donaldseon en fast del af holdet i restauranten. Med sit gode humør og karakteristiske skotske gloser har Euan Donaldson allerede sat præg på spisestedet på fredage og lørdage, og snart bliver det fuld tid. Han kommer fra en stilling som bestyrer i Vin med Kant i Vendersgade, og vinbaren leverer allerede vin til restauranten.

- Han tilføjer værdi til restauranten og til den oplevelse, vi kan give vores gæster, siger Areewan Erlandsen.

Annonce

"Et godt værtspar"

Euan Donaldson er skotte, og han har boet i Danmark i halvandet år. Han har netop færdiggjort vinuddannelsen WSET (Win & Spirit Education Trust) – level 2. Desuden kommer han med erfaringen som bestyrer for vinbaren.

- Vi får at vide, vi er et godt værtspar, lyder det med et smil fra Areewan Erlandsen.

Euan Donaldson skal fremover i arbejdstøjet for Restaurant Ene, som ejes af hans forlovede Areewan Erlandsen. Foto: Søren Gylling

De lægger vægt på en afslappet atmosfære og har fokus på gode råvarer. Hver måned kan man vælge nye tre- eller fem retters menuer. Der er vinmenuer, som passer til maden, og man kan vælge ”Ene Oplevelsen” med både mad og vin.

- Maden er det vigtigste, men vinen er også en vigtig del af oplevelsen, siger Euan Donaldson.

Ifølge Euan Donaldson har samarbejdet mellem restauranten og vinbaren været en succes for begge parter. Og ført til mersalg for vinbaren.


Der har ikke kun været et højt antal gæster, men også god feedback fra mange. Det er det vigtigste for mig.

Areewan Erlandsen, restaurantejer


Annonce

Finder balancen

Euan Donaldson er ikke den eneste nye medarbejder, siden Areewan Erlandsen overtog restauranten for to måneder siden. En ny kok er også hyret.

- Der var brug for mig her, konstaterer Euan Donaldson, som også har lagt mange arbejdstimer i bestyrerjobbet hos Vin med Kant. Han ser frem til det fælles projekt med sin forlovede.

Hvordan bliver det at arbejde sammen?

-Spørg os om en måned, griner Euan Donaldson og fortsætter:

- Vi kommer til at se hinanden meget mere. Vi bruger meget tid på arbejde, og for mig har det været et spørgsmål om at finde balancen. Jeg kunne ikke være to steder på én gang, siger Euan Donaldson.

- Vi supplerer hinanden godt på arbejdet, og det giver os mulighed for at støtte hinanden. Men det handler ikke kun om arbejde. Det er også rart at få mere tid sammen og vide, hvad der fylder noget i hverdagen, siger hans forlovede.

Annonce

Travle måneder

Areewan Erlandsen var ansat i køkkenet hos de tidligere ejere Marcel Rodriguez og Steffen Snitgaard. Om de første to måneder som ejer af restauranten siger hun:

- Vi har haft virkeligt travlt. Der har været flere aftener, hvor vi har haft fuldt hus og måtte afvise gæster. Der har ikke kun været et højt antal gæster, men også god feedback fra mange. Det er det vigtigste for mig, siger hun.

Euan Donaldson nævner især én Google-anmeldelse, han sætter pris på:

"Simpelt, men det virker", lød ordene fra en kunde.

Annonce

Bryllup venter

Og mens der er travlt i restauranten, hvad sker der så med parrets bryllupsplaner? Vielsen var planlagt til denne måned, men coronakrisen og skiftende rejserestriktioner kom i vejen.

Derfor må den store dag må vente til mere stabile tider, så Euan Donaldsons familie fra Skotland også har mulighed for at deltage.

Euan Donaldson og Areewan Erlandsen er forlovede, og fremover er de også fælles om arbejdslivet i Restaurant Ene i Jyllandsgade. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce