Annonce
Fredericia

Gågadebutikker leverer ekstra underholdning i julen: Genoplev barndomsglæden

Pia Holmgaard (Mødrehjælpen), Tina Prytz (VegaGarn), Susanne Vinstrup (Ørntoft og Milano) og Henriette Sejersen (Din Tøjmand Sejersen). Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Mygind
Fire butikker i Vendersgade er gået sammen om at skabe ekstra underholdning i julen. Det handler om at se de positive ting midt i en svær tid, lyder budskabet.

Fredericia: Der bliver færre butikker i Vendersgades gågade, men det betyder langt fra, at der ikke er noget at gå efter i området.

Nogle af butikkerne, som er tilbage i gaden, har nemlig valgt at gøre et ekstra nummer ud af at tiltrække folk til gaden og dens butikker.

Således er Mødrehjælpen, VegaGarn, Din Tøjmand Sejersen samt Ørntoft og Milano gået sammen om at skrue op for julehyggen.

Hos VegaGarn er denne vippehest kommet op uden for butikken til stor glæde for indehaver Tina Prytz og de handlende børnefamilier. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Gaver er kommet op i gaden, ligesom der er gjort lidt ekstra ud af juletræspynten. Og senest er der også opsat nogle lejede vippedyr op ved butikkerne. Maskinerne, som mange formentlig kender fra ældre dage, hvor man puttede en femmer i, er dog gratis.

- Det er altid nemt at være negativ, men i stedet for at være det prøver vi at vende posen lidt og få noget positiv ud af situationen, som den er nu, siger Susanne Vinstrup, der er indehaver af Ørntoft og Milano, med henvisning til coronasituationen samt butikslukningerne, der har været i gaden.


Det er altid nemt at være negativ, men i stedet for at være det, prøver vi at vende posen lidt og få noget positiv ud af situationen, som den er nu.

Susanne Vinstrup, indehaver af Ørntoft og Milano


Senest har tøjbutikkerne Geist/Gnist og Underground flyttet adresse til Gothersgade, og Susanne Vinstrup er også blevet spurgt, om hendes butikker rykker samme vej.

- Men nej. Vi bliver, hvor vi er, og så håber vi på, at der kommer nye butikker i gaden, når vi kommer ind i det nye år, siger Susanne Vinstrup, der støttes op af Henriette Sejersen fra Din Tøjmand Sejersen og Tina Prytz fra VegaGarn.

- Vi ligger i en gågade, og vi vil gerne have, at gaden forbliver sådan, for vi er glade og har altid været glade for Vendersgade, siger Henriette Sejersen.

Annonce

Vil tiltrække børnefamilier

Butikkerne ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge de har brugt på den ekstra underholdning i juletiden, som også kommer til at bestå af gratis popcorn på de søndage i december, hvor butikkerne holder åbent.

- Det er mange penge, for vi er ikke så mange butikker om udgifterne. Men vi bliver nødt til det, for vi er hårdt ramte af coronaen, siger Susanne Vinstrup.

Butikkerne håber samtidig på, at der kan laves legeplads i gaden, så børnene kan underholdes, imens mor eller far er inde at handle.

- Det ville være suverænt, hvis det kunne lade sig gøre, mener Susanne Vinstrup.

Men det kan man vel ikke bare lave i en gågade?

- Nej, man kan selvfølgelig ikke lave det midt i gaden, men de må gerne tage et stykke af pladsen foran min butik og bruge den til at skabe aktivitet i byen, forklarer Henriette Sejersen.

Maskinerne er lejet hos den lokale virksomhed 123fest.dk, der også stod for underholdningen rundt i gågaden henover sommeren. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun og de andre butiksdrivende i gaden håber på, at legeredskaberne kan være med til at få flere handlende i Vendersgade, for man skal investere for at kunne udvikle. Og julehumøret fejler intet blandt indehaverne.

- Vi forventer en masse glade kunder, som vi kan pakke en masse gaver ind til, siger Susanne Vinstrup, inden Tina Prytz tilføjer:

- Og en masse sne, inden de bryder ud i et fælles grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce