Annonce
112

Går til kamp mod hærværk: Martin fik piftet sine bildæk fire gange

Der er den seneste tid sket adskillige former for hærværk mod parkerede biler på Nørrebrogade og Lathyrusvej i Fredericia. En af beboerne i Storegaarden, Martin Svanborg Kristensen, har nu oprettet en gruppe på Facebook, hvor erfaringer blandt andet deles. Han har selv prøvet at få flere dæk snittet i stykker. Foto: Peter Leth-Larsen
Flade dæk, spraymalet biler og ridser i lakken. Det er i grove træk det, mange bilejere den seneste tid – og sandsynligvis gennem flere år - er blevet mødt af, når de er nået frem til deres parkerede biler på Nørrebrogade og Lathyrusvej.
Annonce

Fredericia: 42-årige Martin Svanborg Kristensen fra Fredericia fik i januar nok. Beretninger fra naboer om, at deres biler blev udsat for hærværk, når de holdt parkeret på Nørrebrogade og Lathyrusve,j samt at hans egen bil blev udsat for det samme, fik ham til tasterne kort efter nytår.

- Det var tydeligt, at omfanget var virkelig stort. Den dag, jeg så, at min nabos bil havde fået punkteret sine dæk, fik jeg bare nok. Jeg tænkte, at det kunne simpelthen ikke passe. Så jeg gik i gang med at skrive flyers, jeg hængte op i opgangene, siger Martin Svanborg Kristensen.

Det er jo ikke fordi, vi parkerer ulovligt eller foran andres indkørsler, men det koster mig omkring 1200 kroner hver gang, der bliver lavet stikhuller i mine dæk.

Martin Svanborg Kristensen, bilejer

Annonce

Stikhuller i dæk

Han bor selv på Nørrebrogade og har en oplevelse af, at biler gennem de seneste år er blevet udsat for forskellige former for hærværk – især, når de har holdt parkeret på en bestemt strækning. I januar oprettede han derfor en Facebook-gruppe, der henvender sig til de, der har oplevet lignende. I løbet af kort tid steg medlemstallet og i samme takt også mængden af hærværksberetninger.

Billeder og beretninger vidner om alt fra piftede dæk – oftest sket med en kniv, biler, der bliver spraymalet, og dybe ridser i lakken. Fælles for dem alle er, at det er sket i de sene aftentimer eller om natten, mens bilerne holdt parkeret på hjørnet af Nørrebrogade/Lathyrusvej samt et stykke nede ad Lathyrusvej.

- Jeg håber at være med til at få den her person stoppet. Det er jo ikke, fordi vi parkerer ulovligt eller foran andres indkørsler, men det koster mig omkring 1200 kroner hver gang, der bliver lavet stikhuller i mine dæk, lyder det fra Martin Svanborg Kristensen.

 

Annonce

Et system

Selv mener Martin Svanborg Kristensen ikke, at det kan være fair, at der render en rundt, som ødelægger biler i det omfang, som det er tilfældet, uden at personen får en straf. Men skal han komme med et bud på, hvem der laver hærværket på bilerne, er han ikke i tvivl.

- Det må være en beboer, der er utilfreds med, at vi holder parkeret på den vej. Jeg tvivler på, at det er drengestreger, og så har jeg aldrig oplevet, at det er sket, mens jeg har holdt parkeret på nogle af de andre sidegader. Kun Lathyrusvej, siger han.

Formålet med oprettelsen af Facebook-gruppen og det efterfølgende besøg på politigården med en stak navne på forurettede bilejere var, at hærværksbølgen kunne blive stoppet.

- Der er jo næsten en form for system, og jeg håber, at det stopper, så bilerne kan holde i fred.

Når Martin Svanborg Kristensen parkerer på Lathyrusvej i Fredericia, er det næsten givet, at han næste dags morgen kommer ud til en eller form for hærværk. Derfor parkerer han nu konsekvent et andet sted. På de øvrige sidegader til Nørrebrogade har han aldrig oplevet noget lignende. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Fredericia

Her er dagens corona-smittetal fra Fredericia: Flere nye smittede end de seneste dage

Annonce