Annonce
Fredericia

Gæld på knap en million kroner i Hejse Kro-selskab

Hejse Kro kører videre under et nyt driftsselskab. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hejse Kro kører videre under et nyt driftsselskab, mens det det gamle er under konkursbehandling. Gælden i det gamle selskab er foreløbig opgjort til knap 900.000 kroner

Fredericia: Hverdagen fortsætter uændret på Hejse Kro, efter at et nyt selskab har overtaget driften.

Det gamle selskab, Hejse Kro og Konference Aps, blev begæret konkurs 1. marts, og kurator Bjarne Petersen er ved at få overblik over selskabet.

- Gælden er foreløbig på knap 900.000 kroner, siger advokat Bjarne Petersen fra Skov Advokater i Vejle.

Han oplyser, at en stor kreditor indgav konkursbegæringen. 12. marts blev selskabet taget under konkursbehandling af skifteretten i Kolding.

- Vi regner ikke med, at der er aktiver i selskabet, siger Bjarne Petersen til Fredericia Dagblad.

Annonce

Ejeren er den samme

Kroen kører i dag videre under selskabet Hejse Kro Aps. Både det tidligere og nuværende selskab er ejet af Kian Olsson fra Randers.

Avisen bad kurator Bjarne Petersen forklare konstruktionen, hvor en ejer driver et selskab, der går konkurs, og derefter opretter et nyt selskab og fortsætter driften samme sted.

Er det noget, man ofte ser, at man tager de sunde dele med over i et nyt selskab og starter på en frisk?

- Det ser man, men det er ikke det samme som, at det er i orden, siger Bjarne Petersen.

Betalte ikke moms i tide

Sidste år i juli offentliggjorde Hejse Kro og Konference Aps 2017-regnskabet. Pr. 31. december 2017 var der opgjort en samlet gæld på 885.612 kroner. Leverandører af varer og tjenesteydelser udgjorde 239.060 kroner, gæld til tilknyttede virksomheder lå på 212.500 kroner, mens anden gæld, herunder skyldig skat og skyldige bidrag til social sikring, lå på 434.052 kroner.

På revisionspåtegningen gjorde revisionsfirmaet Hanne og Erling Lund opmærksom på, at den tabte egenkapital gjorde selskabets fremtidige drift usikker. Desuden blev der gjort opmærksom på, at der ikke rettidigt er afregnet moms med Skat, hvilket er en "overtrædelse af moms- og skattelovgivningen".

Kian Olsson ønsker ikke at kommentere ændringerne over for Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nye statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce