Annonce
Fredericia

Gæld på knap en million kroner i Hejse Kro-selskab

Hejse Kro kører videre under et nyt driftsselskab. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hejse Kro kører videre under et nyt driftsselskab, mens det det gamle er under konkursbehandling. Gælden i det gamle selskab er foreløbig opgjort til knap 900.000 kroner

Fredericia: Hverdagen fortsætter uændret på Hejse Kro, efter at et nyt selskab har overtaget driften.

Det gamle selskab, Hejse Kro og Konference Aps, blev begæret konkurs 1. marts, og kurator Bjarne Petersen er ved at få overblik over selskabet.

- Gælden er foreløbig på knap 900.000 kroner, siger advokat Bjarne Petersen fra Skov Advokater i Vejle.

Han oplyser, at en stor kreditor indgav konkursbegæringen. 12. marts blev selskabet taget under konkursbehandling af skifteretten i Kolding.

- Vi regner ikke med, at der er aktiver i selskabet, siger Bjarne Petersen til Fredericia Dagblad.

Annonce

Ejeren er den samme

Kroen kører i dag videre under selskabet Hejse Kro Aps. Både det tidligere og nuværende selskab er ejet af Kian Olsson fra Randers.

Avisen bad kurator Bjarne Petersen forklare konstruktionen, hvor en ejer driver et selskab, der går konkurs, og derefter opretter et nyt selskab og fortsætter driften samme sted.

Er det noget, man ofte ser, at man tager de sunde dele med over i et nyt selskab og starter på en frisk?

- Det ser man, men det er ikke det samme som, at det er i orden, siger Bjarne Petersen.

Betalte ikke moms i tide

Sidste år i juli offentliggjorde Hejse Kro og Konference Aps 2017-regnskabet. Pr. 31. december 2017 var der opgjort en samlet gæld på 885.612 kroner. Leverandører af varer og tjenesteydelser udgjorde 239.060 kroner, gæld til tilknyttede virksomheder lå på 212.500 kroner, mens anden gæld, herunder skyldig skat og skyldige bidrag til social sikring, lå på 434.052 kroner.

På revisionspåtegningen gjorde revisionsfirmaet Hanne og Erling Lund opmærksom på, at den tabte egenkapital gjorde selskabets fremtidige drift usikker. Desuden blev der gjort opmærksom på, at der ikke rettidigt er afregnet moms med Skat, hvilket er en "overtrædelse af moms- og skattelovgivningen".

Kian Olsson ønsker ikke at kommentere ændringerne over for Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce