Annonce
Kolding

Gældsplaget fodboldklub får gælden yderligere ned: Det sparer kommunen for penge

KB-formand Carsten Grubach glæder sig over, at fodboldklubben er fri af sine gamle momsgæld om cirka to måneder. Arkivfoto: Søren Gylling
Den økonomiske støtte til gældsplagede Kolding Boldklub fra rigmanden Pierre Legarth og Kolding Kommune har betydet, at klubben fik Gældsstyrelsen med på at eftergive mere af KB's gæld. Dermed behøver klubben kun halvdelen af de penge fra kommunen, som den var blevet lovet.

Kolding: Efter først at have bragt en gammel momsgæld på 710.000 kroner ned til 400.000 kroner, er det nu lykkedes Kolding Boldklub at bringe gælden til Gældsstyrelsen endnu længere ned.

Og det er ikke bare en økonomisk gevinst for fodboldklubben. Det viser sig nemlig, at også Kolding Kommune har gavn af, at KB har nedbragt sin gæld til 300.000 kroner.

I maj i år vedtog et flertal i fritids- og idrætsudvalget at yde et ekstraordinært tilskud til KB på 200.000 kroner som hjælp til at betale momsgælden. Samtidig donerede rigmanden Pierre Legarth også 200.000 kroner til KB for at hjælpe klubben med at komme økonomisk på fode igen.

Forinden havde KB indgået en aftale med Gældsstyrelsen om at afdrage sin gæld på 400.000 kroner i fire portioner a 100.000 kroner over flere år.

Gælden

  • Kolding Boldklubs momsgæld blev opbygget fra 2010-2013. I april blev gælden i Landsskatteretten opgjort til at være 710.000 kroner. Derefter lykkedes det KB at forhandle gælden ned til 400.000 kroner.
  • KB-formand Carsten Grubach gik ud og fortalte, at en anonym donor ville betale hele gælden på de 400.000 kroner. Den anonyme donor viste sig at være Kolding Kommune, men KB-formanden havde været lidt for hurtig på aftrækkeren. Det viste sig nemlig, at flertallet i fritids- og idrætsudvalget kun ønskede at give 200.000 kroner til KB's afvikling af gælden.
  • Det fik rigmanden Pierre Legarth til at komme på banen, og han donerede 200.000 kroner til KB.

Fik gæld mere ned

Men med tilsagnene fra Pierre Legarth og kommunen i baghånden henvendte KB's ledelse sig igen til Gældsstyrelsen. Og eftersom fodboldklubben nu kunne tilbyde at betale 200.000 kroner af på gælden med det samme og betale yderligere 100.000 kroner den 15. januar 2020, blev der lavet en ny aftale mellem KB og Gældsstyrelsen.

Den betød, at KB herefter fik skåret 100.000 kroner mere af sin gæld, så den endte på 300.000 kroner. Dermed behøver Kolding Kommune nu kun at sende 100.000 kroner i retning mod KB i stedet for det dobbelte beløb, der egentlig var afsat.

Formanden for KB, Carsten Grubach, oplyser, at klubben om to måneder er helt gældfri, og at det er en kæmpe fordel, når klubben skal skaffe nye sponsorater, ligesom den forbedrede økonomi betyder, at KB fremover har råd til at sende trænerne på kurser.

På den måde kan klubben bedre holde på sine trænere, og for de cirka 700 spillere i KB er det en fordel med bedre uddannede trænere, understreger fodboldformanden.

Annonce

Lig i skabet

Carsten Grubach fortæller, at den bedre økonomi har gjort det lettere at tiltrække nye sponsorer.

- De kan se, at vi nu har en sund økonomi. Alle de lig, der har været i skabet, er glemt, og nu har vi en sund økonomi. Vi skal ikke hele tiden lukke huller og komme med hatten i hånden til sponsorer, siger Carsten Grubach.

Formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), glæder sig over, at Kolding Kommune nu kan nøjes med at betale 100.000 kroner til KB for at rette op på klubbens økonomi.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce