Annonce
Fredericia

Gæster fra nær og fjern: Metal-folket folder magien ud fra i dag

Martin Jørgensen (til venstre) og Ole Frostholm er henholdsvis booker og formand for Metal Magic. Festivalen tiltrækker hvert år metal-fans fra både ind- og udland. I år er der livemusik torsdag, fredag og lørdag. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Hvert år rejser op mod 700 heavy metal-fans til Fredericia for at opleve havefesten Metal Magic.

Fredericia: Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, når Metal Magic-festivalen i dag slår portene op og lader de første metal-hoveder flytte ind på teltlejren, inden musikprogrammet for alvor folder sig ud torsdag, fredag og lørdag.

34 orkestre er på plakaten med forskellige varianter af metalmusik. Musikken er energifyldt og aggressiv, men stemningen på festivalen er kendt for at være hyggelig og glad. År efter år får festivalen positive tilbagemeldinger fra fans, der glæder sig over den hyggelige festival og de lave priser.

Priserne er i år justeret en anelse op for at sikre økonomien under festivalen. Billetprisen er steget med hundrede kroner til 699, og drinks på pladsen er sat op med fem kroner. Modsat mange andre festivaler har Metal Magic en regel om, at gæsterne heller ikke må medbringe egne øl i campinglejren. Simpelthen fordi festivalen lever af barsalget.

Foreløbig er billetsalget lidt foran sidste års niveau. Der er stadig billetter at få i døren, oplyser festivalen onsdag formiddag.

Ungarske Tormentor er blandt hovednavnene på årets Metal Magic. Foto: PR

Stjerner og upcoming bands

Metal Magic er kendt for at have et godt blik for undergrunden i det efterhånden ret store metal-miljø. Men trods det beskedne budget har festivalen gennem årene også evnet at trække ret store navne til.

I år byder programmet blandt andet på de gendannede, norske legender Ved Buens Ende, som har valgt netop scenen på Metal Magic til deres første optræden i 25 år.

Slægt, der er et af de nye, anmelder-hyldede store håb på den danske metalscene, er hovednavn torsdag. Tormentor fra Ungarn har 32 år på bagen og var dermed et af de bands, der først kunne udgive musik efter Murens fald. De er hovednavn fredag.

Også fredag går engelske Angel Witch på scenen. Bandet, som har inspireret blandt andre Metallicas Lars Ullrich, havde i 1977 selveste Iron Maiden som opvarmning.

Festivalen er også stolt af at præsentere det danske gyserfilmmusik-projekt Spektr og danske Demon Head.

Fredericia- og Trekantområdet har et stærkt, lokalt metal-miljø, som slår igennem på Metal Magics program. For eksempel går Silhouette fra Fredericia og Kolding på scenen. Også det Søren Andersen-producerede Tainted Lady fra Kolding og Fredericia spiller. Shadow Storm fra Vejle, Kolding og Fredericia er også på programmet.

Festivalens sidste live-band er Arch Angel, der går på scenen 20 minutter efter midnat, natten til søndag.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce