Annonce
Fredericia

Galleri: Det regnede med farver i nordbyen

Deltagerne fik udleveret farveposer, som de kunne sprøjte med undervejs. Foto: Michael Svenningsen

Fredericia Fun Run satte rekord, da cirka 550 deltager mødte op til løbet. Trods regn blev der festet igennem i en regn af farver.

Fredericia: Dansemusikken drønede ud af højtaleren, da Fredericia Fun Run blev skudt i gang lørdag middag.

Det regnede - både fra himlen og fra de mange farveposer, som deltagerne kastede op i luften under opvarmningen ved scenen foran Nordbohuset.

Det så dog hverken ud til at genere speaker Martin Lindved eller de cirka 550 deltagere, som var med til motionsløbet, hvor tidtagning er afskaffet. Til gengæld har deltagerne en fest med at oversprøjte hinanden med farver før løbet, ligesom arrangørerne også sørgede for farveregn ude på ruterne på fem og syv kilometer.

- Vi er heldige, det regner en smule. Så ser det meget bedre ud, når farverne kommer ned på én, lød det energisk fra Martin Lindved fra scenen, hvor han havde hjælp fra et hold dansere fra LB Dans.

Annonce

Fredericia Fun Run

Fredericia Fun Run blev afviklet for anden gang, med start og mål ved Nordbohuset. Der var to ruter. Den ene var fem kilometer, og desuden var der en ny trailrute på syv kilometer.

Alle deltagere fik udleveret farveposer, som man kunne kaste rundt med under opvarmningen, så der blev en farveeksplosion blandt deltagerne. Også ude på ruten blev der kastet med farver mod deltagerne.

Farverne er lavet at majsmel.

Allerede før den officielle start klokken 13 var der gang i den på pladsen ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen

Løbere langvejs fra

Det anderledes motionsløb blev afholdt for første gang i 2017. Løbet er et startskud til Nordbodagene, som beboerne i kvarteret hvert år holder i ugen op sankthans. I år tiltrak løbet ikke kun fredericianere, der var også deltagere fra eksempelvis Aalborg og Esbjerg.

- Der er 500 betalende deltagere. Desuden er der sponsordeltagere og en del børn under seks år tilmeldt. Så vi når op på cirka 550 deltagere, og sidste år var der 350, konstaterede Martin Lindved, som er en af hovedkræfterne bag løbet.

På sportspladsen stod handlende klar med boder, og sultne deltagere kunne også købe pølser efter løbet.

Lørdag aften er der fest med 120 spisende nordboere i teltet.

Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run er "den ultimative aktivitetsfest, hvor alle kan deltage", skrev arrangørerne i invitationen til løbet. Foto: Michael Svenningsen
Farver i tøj og hår kunne absolut ikke undgås. Det var faktisk meningen med det festlige løb. Farverne er lavet af majsmel, og så det meste kunne hurtigt børstes af tøjet. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Der var også mulighed for ansigtsmaling i forbindelse med Fredericia Fun Run. Foto: Michael Svenningsen
Fredericia: Fun Run ved Nordbohuset. Foto: Michael Svenningsen
Stephan Klavsen var en af de cirka 100 frivillige, som hjalp til ved løbet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Annonce