Annonce
Fredericia

Galleri: Gl. Havn er fyldt med smukke sejlskibe

Skipper Kristian Bruun og matros Peter Redsted Jensen fik styr på sejlene i Gl. Havn. De sejler med jagten Emanuel fra Nakskov i Fyn Rundt, som mandag var i Fredericia. Foto: Michael Svenningsen
Solstrålerne nåede ikke frem i tide til Fyn Rundts ankomst i Fredericia. Alligevel trak mange fredericianere i regntøjet og kiggede på de 50 bevaringsværdige i Gl. Havn. - Vi håber, Fyn Rundt giver os en chance mere, sagde arrangør.
Annonce

Fredericia: Over 50 smukke træskibe lagde mandag til kaj ved Gl. Havn efter første etape af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe.

Det var første gang i 11 år, at arrangementet besøgte Fredericia, og det skete i blæsevejr og en stille, silende regn. Alligevel trak mange fredericianere i regntøjet og kiggede nærmere på skibene, der indtil tirsdag formiddag kan ses i Fredericia.

Om bord på jagten Emanuel fra Nakskov var Sten Lykkebo. Sejleren brokkede sig ikke over vejret, men ærgrede sig på vegne af tilskuerne.

- Det er sjovt at være med til Fyn Rundt, og byerne lægger mange ressourcer i det. Det er flere år siden, vi har været i Fredericia. Det er et møgvejr i dag, men alligevel er der tusindvis af mennesker, så det er jo imponerende, sagde den 69-årige sejler, som de seneste seks år har været med Fyn Rundt. Tidligere var han skipper på det enmastede skib, som har otte besætningsmedlemmer og drives af en forening.

- Vi prøver at få nogle flere unge folk med. Du kan jo nok se, det er lidt af en gråskægsparade. Derfor spurgte jeg en af de unge, om han ikke kunne tænke sig at være skipper, sagde Sten Lykkebo og nikkede hen mod skipper Kristian Bruun lidt længere fremme på skibet, som sammen med matrosen Peter Redsted Jensen var ved at få styr på sejl og tovværk efter dagens sejlads.

Fyn Rundt

Kapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe har i år ændret på ruten. Den går ikke hele Fyn rundt, men sejlerne besøger til gengæld et par nye havne. Der sejles i fire forskellige klasser efter skibenes størrelse. Sejladsen blev indledt i Bogense, og programmet er herefter:

Mandag 22. juli: Fredericia

Tirsdag 23. juli: Assens

Onsdag 24. juli: Sønderborg

Torsdag 25. juli: Marstal

Fredag 26. juli: Faaborg

Annonce

Håber på en chance mere

På tremastskonnerten Fulton var der åbent skib. Men en planlagt cirkusforestilling med unge artister mellem 14 og 19 år måtte aflyses, da det blev for usikkert at kravle op i trapezer i regnvejret. De unge artister tager revanche i de andre byer de kommende dage.

I Fredericia stod EventC bag arrangementet. Regnen betød, at der om eftermiddagen var tomt ved de opstillede boder på J.B. Nielsens Plads og ved udeserveringen med livemusik på den nederste del af Gothersgade.

- Men for alle dem, der har været her, har det været et fint arrangement. Det viser, at fredericianerne og de udenbys gæster gerne vil det. Vi havde jo håbet på 5000-6000 mennesker i dag - og solskin og 26 grader. Men vi vil gerne lege med Fyn Rundt igen, så vi håber, de giver os en chance mere. Så må det da blive bedre vejr. De skylder os en chance mere, lød det med et smil fra EventC's direktør Ulrich Nicolaisen.

Tirsdag formiddag sejler skibene videre mod Assens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Alternativet var en konkurs: Messe C-køb er usædvanligt, men nødvendigt, mener politikere

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Fredericia

Talentfuld svømmer om OL: For første gang tror jeg oprigtigt på, det kan lade sig gøre

Annonce