Annonce
Middelfart

Galleri vokser ud af lokaler i midtbyen: - Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ

Hvis det står til Gitte Ladefoged skal hun gerne kunne rykke ind i de nye lokaler snarest muligt. Foto: Heidi Damhave
Gitte Ladefoged er gået på jagt efter endnu et lokale, hvor hun kan have et atelier samtidig med galleriet i lokalerne i Algade.

Middelfart: Efter næsten to år med nedlukninger skulle man tro, at mange butiksdrivende har svært ved at få det hele til at løbe rundt.

Men det gør sig ikke gældende hos Galleri Arte & Vida, der ligger i Algade.

Her har indehaveren Gitte Ladefoged fået travlt - faktisk så travlt, at hun nu er nødt til at gå på jagt efter endnu et lokale i midtbyen, så hun både har plads til et galleri og en arbejdsstation, hvor hun kan folde sine kreative kundskaber ud.

Annonce

Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved.

Gitte Ladefoged, indehaver af Galleri Arte & Vida

Og faktisk tror indehaveren, at det netop er coronaen, der har været med til at give folk ekstra tid til at investere i nye ting til hjemmet.

- Der er mange, der har gået derhjemme og indset, at der skulle noget nyt op på væggen, og så har de måske haft nogle penge, der skulle være brugt på ferie, som de har brugt på kunst i stedet. Det er en investering at købe kunst, men jeg gør også meget ud af, at det skal være noget, alle kan tilgå.

Men Gitte Ladefoged tror ikke udelukkende, det er coronaen, der har sat skub i tingene. Hun tror også på, at ambitionen om at gøre Middelfart til en attraktiv handelsby har fået hendes forretning til at gå så godt, som den gør i dag.

For selv om der er mange lokale, der besøger hendes butik, er der lige så mange, der kommer langvejsfra for netop at handle i hendes forretning.

- Jeg har oplevet, at et par kom helt fra Dragør for at se et maleri, som de havde set på nettet. De besluttede sig for at købe det, men kunne ikke have det i bilen på vej hjem og måtte komme igen 14 dage efter, så folk kører gerne efter det, fortæller kunstneren.

Endnu et lokale

Men den store kundetilstrømning har også betydet, at Gitte Ladefoged ikke længere kan være i lokalerne på Algade, som i dag både rummer galleri og atelier. Derfor er drømmen, at hun i den nærmeste fremtid kan finde et lokale i midtbyen, hvor hun kan få lov til at udfolde sin kreativitet, samtidig med hun beholde sit galleri i Algade.

Gitte Ladefoged elsker de lokaler hun har i Algade, hvilket også er grunden til, hun ikke ønsker at finde ét stort lokale til både atelier og galleri. Foto: Heidi Damhave

- Jeg mangler en legeplads, hvor jeg kan være kreativ. Her sidder jeg jo ofte på gulvet inde i butikken og maler, når der er lukket, fordi jeg ikke har ordentlig plads ude bagved, når jeg skal lave store malerier, siger hun og fortsætter:

- Samtidig vil det give en øget tilgængelighed for kunderne, fordi jeg med to forskellige lokaler kan have en ansat stående for galleriet, mens jeg kan bruge tid på at male. Det er dog ikke ensbetydende med, jeg forsvinder fra butikken. Det vil være oplagt, hvis jeg kan finde et lokale tæt på, så jeg hurtigt kan komme herned, hvis der er en kunde, der gerne vil snakke med mig.

Gitte Ladefoged håber, at hun i løbet af et par måneder kan finde det helt rette lokale til sit atelier, så det ikke fylder i butikken, hvor hun i fremtiden har en drøm om at holde fernisering i samarbejde med nogle af de andre kunstnere, hun har værker fra i butikken.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne

Hedder du Lars eller Anne, ligger du i toppen: Se listen over mest populære navne i Middelfart

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce