Annonce
Fredericia

Gamle sejlskibe klar til jysk afstikker i Lillebælt

Foreningen bag kapsejladsen for bevaringsværdige skibe har tilbudt at lægge kursen ind om Fredericia fremfor Middelfart i 2019. Embedsmændene indstiller, at politikerne finder 55.000 kroner til arrangementet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Politikerne skal sige ja til at bruge 55.000 kroner på at trække bevaringsværdige gamle træskibe til kaj i Fredericia til sommer. ADP andre 45.000 kroner og Kanalbyen 20.000. Træskibstræffet ventes at trække 6000 gæster til molen ved Gl. Havn.

Fredericia: Middelfarterne må køre til Fredericia til sommer, hvis de vil dufte til tjæret tovværk og se på flotte gamle træskibe. Sejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe er ved at lægge sidste hånd på sejlplanen og er klar til at stikke ind til Fredericia, når skibene rammer Lillebælt.

Politikerne i økonomiudvalget i Fredericia Byråd mangler at nikke til, at der skal bruges 55.000 kommunale kroner på arrangementet. Pengene skal bruges til markedsføring, toiletfaciliteter affaldshåndtering, m.m. fremgår det af indstillingen til sagen fra kulturchef Bodil Schelde-Jensen. Kultur- og fritidsforvaltningen har arbejdet sammen med kommunens samarbejdspartner EventC om at stille budgettet.

De første bevaringsværdige skibe vil lægge til kaj den 22. juli hen på eftermiddagen og sejle igen dagen efter. Der ventes, at 40-50 skibe vil sætte sejl i sejladsen.

De mange sejlere skal have morgenmad, før de sejler. Det er budgetteret til at koste 16.000 kroner. Der er afsat 10.000 kroner til morgenmaden, mens Street Food i Gothersgade har tilbudt at betale de resterende 6.000 kroner mod at kunne stå for ølsalget, når det går løs på kajen om aftenen.

Annonce

Budget for skibstræf

Finansiering:Fredericia Kommune 55.000,00 kr.

ADP 45.000,00 kr. *

Kanalbyen 20.000,00 kr. **

Finansiering i alt 120.000,00 kr.

Udgifter:

Fee for anløb af ca. 50 sejlskibe 45.000,00 kr.

Affaldshåndtering, under og efter anløb 10.000,00 kr.

Bad, WC med rengøring. 30.000,00 kr. ***

Morgenmad til 500-600 sejlere 10.000,00 kr. ****

Sikkerhedsplan 3.000,00 kr. *****

Markedsføring 20.000,00 kr.

Udgifter i alt 118.000,00 kr.

Bemærkninger:

* ADP har desuden budgetteret med udgifter til skibenes el og vand, samt en mand der hjælper ved skibenes anløb.

** Kanalbyen har desuden budgetteret med økonomi og mandskab til egne aktivteter, der understøtter anløbet.

*** Der er mulighed for at lade mandskabet på skibene betale for at bade, ca. 15 kr. pr. bad.

**** Resten af de 16.000 kr. som morgenmaden koster, betales af Streetfood og deres samarbejdspartnere, mod at de får ølsalg på kajen.

***** EventC er eventpartner som en del af den netop indgåede samarbejdsaftale med Fredericia Kommune.

120.000 i alt

Foreningen Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe er en årligt tilbagevendende begivenhed, og ombord deltager cirka 500.

Der skal gives et økonomisk tilskud til foreningen på 45.000 kroner for at få skibene til kaj.

I budgettet på 120.000 kroner er der kalkuleret med, at både havneselskabet ADP og Kanalbyen bidrager. 45.000 kroner fra ADP og 20.000 kroner fra Kanalbyen.

EventC er klar til i samarbejde med kultur- og idrætsforvaltningen at stå for den praktiske afvikling. Kulturchefen indstiller til økonomiudvalget, at man finder de nødvendige midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce