Annonce
Fredericia

Gamle ting hober sig op ved forladt genbrugsbutik: - Det er fuldstændig utroligt, hvad folk læsser af

På bagsiden af bygningen på Nymarksvej modtog Kirkens Korshær tidligere genbrugsvarer. Butikken er nu flyttet - men genbrugsting bliver afleveret her alligevel. Foto: Klaus Madsen
Læser undrer sig: Hvorfor sætter folk stadig genbrugsting på Nymarksvej, når Kirkens Korshær forlængst har flyttet butikken? Vi spurgte hos både Kirkens Korshær og bygningens ejer.
Annonce

Fredericia: Hvorfor ligger der så mange gamle genbrugsting på Nymarksvej, hvor Kirkens Korshær tidligere havde en butik?

Det undrer Ole Christiansen fra Nymarksvej sig over. Han sendte spørgsmålet videre til Fredericia Dagblad og projektet "Byen spørger - vi svarer".

Cirka samtidig modtog Fredericia Dagblad også en henvendelse om samme emne fra lederen af Kirkens Korshærs butik Bitten Ernlund. Hun er godt træt af situationen. I april flyttede butikken fra Nymarksvej 34 til Vejlevej 109.

Men folk fortsætter med at stille ting foran bagindgangen, hvor korshæren tidligere tog imod varer. Men nu står bliver sofaer, stole og andre gamle ting stående under åben himmel.

- Det er fuldstændig utroligt, hvad folk læsser af derude. Vi må nu rydde området for anden gang, siger Bitten Ernlund.

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.

Det er en del af et projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”. Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.

På redaktion.frdb.dk/byenspoerger kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.

Annonce

Folk skælder ud

Kirkens Korshær har intet med de gamle bygninger at gøre længere. Alligevel har Bitten Ernlund og de frivillige brugt en del tid på det.

- Vi har både haft kunder, der kommer og skælder os ud i forretningen. Og folk, der ringer til både os og hovedkontoret om oprydning. Men det er ikke vores job, for det er ikke os, der ejer bygningen, siger Bitten Ernlund.

Annonce

Ingen holder øje

Kirkens Korshærs navn er fjernet fra skiltene, men et gammelt Kirkens Korshær-klistermærke sidder stadig på bagindgangen. Desuden kan man gætte stedets tidligere lejer ved at kigge ind ad vinduerne ved hovedindgangen.

Bitten Ernlund håber, at Fredericia Dagblads omtale af sagen kan stoppe den irriterende tendens.

- Det er en nem måde at læsse ting af i stedet for at køre på lossepladsen. Der er jo ingen, der holder øje med det, siger Bitten Ernlund, som i den kommende weekend sender frivillige ud for at rydde op på grunden.

Det er anden gang, men også sidste gang, understreger hun.

- Sidste gang havde vi to personer til at gå derude en hel dag. Vi brugte 3500 kroner på at leje en container. Det er ærgerlige penge, som vi godt kunne have brugt til Fredericias udsatte. Vi er trætte af at bruge tid på at fjerne ting, vi ikke ejer. Derfor vil jeg gerne henstille folk om ikke at stille ting derover, siger Bitten Ernlund.

Tidligere lå Kirkens Korshærs genbrugsforretning på Nymarksvej, og folk stiller stadig ting på grunden. Foto: Klaus Madsen
Annonce

Ejer: Vigtigt at få ryddet op

Bygningen på Nymarksvej er solgt til det sjællandske selskab Maycon. Selskabets plan er at rive bygningen ned og i stedet opføre et sundhedshus.

- Jeg var ikke bekendt med, at folk stiller ting udvendigt. Da vi overtog bygningen, stod der allerede nogle ting udvendigt, og der var også nogle ting i baglokalet, siger Bjarne Mayland, som er projektudvikler hos Maycon.

- Det er vigtigt for os, at der bliver ryddet op. For hvis det ligner en gang rod, hvor man bare kan læsse ting af, så er folk jo hurtige til at udnytte det, siger Bjarne Mayland.

Han er derfor glad for at høre, at frivillige fra Kirkens Korshær har planer om at rydde området. Selskabet er også behjælpelig med udlån af en nøgle, hvis Kirkens Korshær har brug for at komme ind i bygningen, lyder det fra projektudvikleren.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår bygningen rives ned.

Planen er at rive bygningen på Nymarksvej ned. Inden der var genbrugsbutik, holdt Superbrugsen til i lokalerne. Foto: Peter Friis Autzen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce