Annonce
Middelfart

Gammel Ford-bus fra Strib undgik ophugning: Nu er den forvandlet til spektakulært køretøj

Lyngstrøms Ford TT 23-bussen besøgte i midten af september Tjærepletten i Strib. Bilvraget fra 1976 er blevet en funklende flot veteranbil. Og Holger Lyngstrøms skrammelplads et mondænt villakvarter. Foto: Poul Christensen
Det gamle bilvrag er forvandlet til en flot veteranbus og kører igen på de danske veje.
Annonce

Strib: En funklende flot Ford TT 23-bus rullede i forleden gennem Strib og gjorde holdt på Tjærepletten. Ejeren siden 2016, Kjeld Olsen fra Ubby ved Kalundborg, har færdigrenoveret bussen. Nu er den indregistreret og må igen køre på danske veje.

Kanonfotograf og missionær Holger Lyngstrøm overtog bussen i begyndelsen af 1930’erne og indrettede den til formentlig Danmarks første autocamper med mørkekammer. Han brugte den til at bo i, da han fotograferede besøgende, da Den gamle Lillebæltsbro blev bygget, og når han var ude at missionere. Forinden havde den fungeret som rutebil.

Efter Anden Verdenskrig forfaldt bussen på Lyngstrøms skrammelplads tæt ved fyret i Strib. Efter hans død overtog en opkøber hans otte bilvrag. Ford TT-bussen undgik ophugning, og den nåede at skifte ejere flere gange, inden Kjeld Olsen købte den.

Annonce

Består af originale dele

Han skilte undervognen ad og fik den samlet igen. Han brugte sit netværk i veteranbilkredse til at skaffe reservedele.

- Jeg kom vidt omkring, og det lykkedes. Alt i bilen består i dag af originale dele, siger Kjeld Olsen.

Mange dele, som eksempelvis bilens sidestykker, kommer fra USA.

Tre af de otte biler på grunden i sommeren 1976. Til venstre Ford TT-bussen med teksten ”Jesus er nær”. Holger Lyngstrøm malede religiøse tekster på flere af sine biler. Derefter en Ford V8 og en personbil. Foto: Erik Ulriksen/Lokalhistorisk Arkiv for Strib-Røjleskov sogn

- Det har koste en del, men det har mere kostet rigtig mange arbejdstimer over fire år, men nu kører den, og den er blevet synet og indregistreret, siger Kjeld Olsen.

Bussen kan ikke køre mere end 40 kilometer i timer og er noget af en benzinsluger. Den lavgearede motor sluger en liter for hver seks kilometer.

Den gamle Ford TT 23-bus er Kjeld Olsens hobby, og han bruger den til familieture. Overalt, hvor han kommer, vækker den opsigt. Folk stimler sammen, når han parkerer. Bussen trak også mange nysgerrige til i Strib, da Kjeld Olsen var forbi i denne uge.


Alt i bilen består i dag af originale dele

Kjeld Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Annonce