Annonce
Fredericia

Gang i iværksætteriet: 396 nye virksomheder i Fredericia i 2018

Næsten 400 nye virksomheder blev registreret i Fredericia Kommune i 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det blevet en tendens at starte sin egen virksomhed, siger serieiværksætter - i fjor startede over 47.000 nye virksomheder i Danmark.

Fredericia: Det er populært at starte egen virksomhed. Sidste år blev der på landsplan registreret 47.123 nye virksomheder. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2018, som Dinero netop har udgivet.

Iværksætterundersøgelsen viser, at der i 2018 blev registreret 396 nye virksomheder i Fredericia Kommune.

Det svarer til 13,1 nye virksomheder per 1.000 indbyggere mellem 18 og 64 år. På landsplan er antallet 13,4 per 1.000 indbyggere i aldersgruppen.

- Iværksætteri er blevet moderne. De landsdækkende tv-stationer sender programmer om iværksætteri i bedste sendetid, og der skrives artikler i massevis om nye virksomheder, som popper op, siger serieiværksætter Martin Thorborg i en pressemeddelelse.

Han er adm. direktør i regnskabsprogrammet Dinero, der står bag undersøgelsen.

Annonce

Støt op

Enhver, der har kastet sig ud i et iværksættereventyr, ved, at særligt den første tid kan være rigtig svær.

Derfor opfordrer Martin Thorborg til, at man støtter sin lokale iværksætter.

- Sidste sommer var jeg og min autocamper på iværksættertour gennem Danmark. Der findes mange fantastiske iværksættere med sjove, skæve og geniale idéer. Jeg kan kun opfordre til, at man støtter dem lokalt. Når en ny frisør åbner, så prøv at blive klippet der. Når en ny takeawayrestaurant åbner, så bestil noget mad der. Når en ny butik åbner, så se om du kan foretage nogle af dine køb der, siger Martin Thorborg.

Uanset hvor umage man gør sig, så har man brug for lokal opbakning for at få succes med sit iværksætterprojekt, siger Thorborg.

Flest i hovedstaden

Generelt findes den højeste frekvens af nye virksomheder i og omkring hovedstaden.

Gentofte Kommune er på førstepladsen med 21,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere mellem 18 og 64 år.

På de efterfølgende pladser følger Albertslund, København, Rudersdal og Dragør kommuner.

I Vejen havde de i 2018 det laveste antal nye virksomheder per 1.000 indbyggere mellem 18 og 64 år.

Vejen efterfølges af Nyborg, Ringkøbing-Skjern, Billund og Holstebro kommuner.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce