Annonce
Fredericia

Gang i souvenir-salget under krydstogtbesøg: Det er danskerne, der er flittigst til at købe

Der er godt gang i salg af souvenirs, kunne Helle Schou Sceffmann fra Vejen fortælle. Men det var især danske besøgende, som faldt for garderne. Foto: Søren Gylling

Stemning som ved en by- og havnefest, da Serenade of the Seas lagde til onsdag i Fredericia.

Fredericia: "Welcome", står der på de flot malede natursten, som Charlotte og Line Hansen sælger.

I boden ved siden af på havnekajen tager røde nøddeknækker-gardere i træ imod gæster fra hele verden, som bruger onsdagen i Fredericia.

Men det er i høj grad danskerne, som køber souvenirs, lyder det fra boderne. De er i hobetal taget til Fredericia for at beundre det store krydstogtskib Serenade of the Seas med 2146 udenlandske gæster ombord og de mange aktiviteter, som til sammen skaber en stemning af by- og havnefest.

Annonce

Vi er godt tilfredse med salget. Det er ikke sidste gang, at vi skal prøve det.

Charlotte og Line Hansen
Når der kommer et skib med turister, så klæder hele Fredericia sig i festtøj og feststemning. Det skete også denne onsdag. Foto: Søren Gylling

Kom i veteranbil

Helle Schou Scheffmann stiller for første gang op med bod med franske lækkerier, retrodesign og de 6. juli-agtige gardere fra gårdbutikken Langrejsgaard i Vejen.

Hele varelageret har hun og manden fragtet til Fredericia i en veteranbil, Opel Kadett Aero, en jubilæumsmodel, som kun blev fremstillet i 1341 eksemplarer. Opel Kadetten er faktisk årsagen til, at hun fik ideen til at søge om at måtte sælge sine varer fra havnekajen. Hun har nemlig været med sin mand til veteranbiltræf på havnen, og her hørte hun om de mange krydstogtgæster og pop up-markedet.

- Det går rigtig godt med salget. Og pudsigt nok er det overvejende danskere, som falder for garderne, har hun noteret sig.

Mor og datter Charlotte og Line Hansen, Fredericia, blev nedkølet af brisen over bæltet, mens de glædede sig over stor interesse for deres bemalede sten. Foto: Søren Gylling

Populære sten

Ved siden af har Charlotte Hansen, Fredericia, og datteren Line fået lov til at indrette bod på en skyggefuld plads. De har en fælles hobby, nemlig at male på sten. Midt på dagen kan de konstatere, at de bemalede sten med "Welcome" er en sællert, og at det især også er danskere, der falder for dem. Også mariehøne-stenene er populære.

- Men der er flere krydstogtgæster, som har sagt, at de vender tilbage, når de har været en tur oppe i byen, siger Charlotte Hansen.

Samme besked har medlemmer af Fredericia Fotoklub fået fra flere forbipasserende, som bruger lang tid på at kigge på fotoudstillingen med mange lokale motiver.

Ove Søndergaard, Erritsø, men sin Opel Olympia, som han troede, han vidste alt om, indtil han blev opsøgt af en tysk krydstogtturist... Foto: Søren Gylling

Noget for noget

Som altid står de stolte ejere klar med en imponerende udstilling af deres gamle og velholdte veteranbiler. De får fuld valuta for udstillingen med masser af ros, mens gæsterne flittigt fotograferer og spørger til de enkelte modeller.

Ove Søndergaard, Erritsø, kan fortælle, at han ikke kun nyder at vise sin grønne Opel Olympia fra 1955 frem. Han har også fået ny viden.

Da Serenade of the Seas senest var i Fredericia, blev han opsøgt af en tysker, som kunne fortælle ham, at lige præcis den model faktisk blev samlet i Danmark.

Ny attraktion for krydstogtturister og de mange danskere, som onsdag strømmede til Fredericia - frit svæv over J.B. Nielsens Plads. Foto: Søren Gylling
I forbindelse med onsdagens krydstogtanløb havde Told og Skat 10 mand og tre hunde på kajen. Det har ikke været muligt at få yderligere oplysninger om indsatsen, men ifølge indehavere har salgsboder ved krydstogtanløbet havde myndighederne ikke været på besøg hos dem. Foto: Søren Gylling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Østerstrand skal udvikles endnu mere: En vision i sand og vand som kan bruges af alle

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce