Annonce
Fredericia

Gang i stenovnen: Nu er pizzakælderen åbnet ti trin nede

Ligesom i pizzeriaet i Aarhus bliver pizzaerne hos Pizza Propria i Fredericia bagt i stenovn. Den tog syv dage at mure op og har løbende skulle fodres med brænde, så den kunne blive klar til åbningen fredag. Foto: Peter Leth-Larsen

Efter en måneds hårdt arbejde kunne Pizza Propria for første gang åbne op til kælderen i Norgesgade 3.

Fredericia: De rødternede duge var lagt på, der var hældt boblevand i høje glas, og ikke mindst knitrede flammerne i stenovnen.

Med andre ord var Pizza Propria klar til første åbningsdag i Fredericia, da de holdt reception fredag eftermiddag, inden de kunne tage imod de første gæster og bestillinger klokken 18.

Den sidste måned har folkene bag knoklet med at få muret den særlige stenovn op og få indrettet lokalerne, som de overtog 1. januar efter Ti Trin Ned.

- Jeg har været hernede hver dag hele januar. Det sidste blev gjort færdig halv tre i nat, så nu glæder jeg mig rigtig meget over, at vi har åbnet, lød det fra en af de tre ejere Simon Mogensen fredag eftermiddag.

Annonce

Pizza Proprias historie

Historien bag Pizza Propria begynder, da Jakob Kristian Sørensen og Simon Mogensen for nogle år siden rejste rundt i det nordlige Italien. Her kørte de rundt og besøgte flere forskelige slagtere og blev samtidig enige om, at der manglede et sted i Aarhus, hvor man kunne købe ægte italienske pizzaer.Herefter åbner de to venner Pizza Propria på Jægergårdsgade i Aarhus.

Senere blev Simon Mogensens bror, Henrik Mogensen, også medejer.

Pizza Propria overtog Ti Trin Neds tidligere lokaler i Norgesgade 3 1. januar.

Både tjenere og pizzabager Giuseppe Cabras stod fredag eftermiddag klar til at tage imod venner, familie og andre interesserede, der kiggede ind til Pizza Proprias åbning i Norgesgade. Foto: Peter Leth-Larsen

Plads til mindst 50

Til at tage imod familie, venner og andre interesserede, der kiggede ned forbi kælderen fredag for at få en smagsprøve og se lokalerne, var også tre af de fire nyansatte tjenere samt to pizzabagere. Desuden kommer Simon Mogensen til at agere tjener de fleste dage i opstartsperioden.

I det åbne køkken hang de første bestillinger allerede klar, og alle de italienske råvarer var lagt op på rad og række. Et af formålene med, at Aarhus-restauranten Pizza Propria åbner endnu et pizzeria, er netop, at der kan importeres mere og flere forskellige råvarer.

Hovedparten af råvarerne er fra Italien og lægger sig i samme stil som de napolitanske pizzaer med blød bund, som Pizza Propria laver.

Ved bordene i kælderen er der plads til mindst 50 gæster.

Der var både smagsprøver og bobler til de nysgerrige, der kiggede forbi kælderen i Norgesgade, hvor Ti Trin Ned tidligere hørte til. Foto: Peter Leth-Larsen
Giuseppe Cabras er fra den italienske ø Sardinien og bor nu i Vejle. Han bliver fremover den ene af to pizzabagere hos Pizza Propria. Foto: Peter Leth-Larsen
Flere familiemedlemmer, venner og kærester lagde fredag vejen forbi Pizza Propria. Til højre er det medejer Henrik Mogensen. Foto: Peter Leth-Larsen
Pizza Propria har åbnet deres nye restaurant i Norgesgade, hvor Ti Trin Ned tidligere hørte til. Restauranten bager pizzaerne i en brændefyret stenovn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce