Annonce
112

Gas hvæste ad direktør: - Jeg tænkte, at det her er ikke godt

Beredskabet måtte i aktion langfredag, da der blev opdaget et gasudslip hos Dometic Denmark. Der var sket et brud på en gasledning, og det er formentlig sket for tre år siden, da der blev skudt fiber ind. Foto: Dometic Denmark
Per Flensted, administrerende direktør i Dometic Denmark A/S ville rydde ud i arbejdsstakkene, da han mødte ind på arbejde langfredag. Han havde dog ikke regnet med, at arbejdsdagen skulle ende med gaslugt, vejafspærring og brandvæsen.
Annonce

Taulov: Han havde godt undret sig over, at et to kvadratmeter stort stykke jord aldrig blev grønnere, selvom der jævnligt blev spredt gødning, men han havde ikke forestillet sig, at årsagen skulle findes i en gas-lækage.

Per Flensted er administrerende direktør i Dometic Denmark A/S, som har til huse på Nordensvej i Taulov. Langfredag ville han komme et par arbejdsstakke til livs og tog derfor ind på kontoret for at arbejde lidt i ro og mag. Kort tid efter blev han kontaktet af en af de entreprenører, der var i gang med at grave indkørslen op – den indkørsel, der deles mellem Dometic Denmark A/S og nabovirksomheden Westfalia.

- Vores indkørsel skal flytte, for at lastbilerne kan komme rundt. Derfor er de ved at grave fri, så der kan blive lagt fliser, hvor der i dag er græs, fortæller Per Flensted.

Så konstaterede jeg, at det lugtede af gas, og da vi så fjernede lidt af jorden, kunne vi høre, hvordan det hvæste.

Per Flensted, administrerende direktør, Dometic Denmark A/S

Annonce

Gas dræbte græs

Entreprenøren havde bemærket, at jorden var mærkelig. Den var våd, men alligevel tør. Han kunne lugte noget, men vidste ikke hvad. Derfor kontaktede han Per Flensted, der sad på sit kontor.

- Så konstaterede jeg, at det lugtede af gas, og da vi så fjernede lidt af jorden, kunne vi høre, hvordan det hvæste, og så tænkte jeg, at det her er ikke godt. Lad mig komme væk herfra, siger den administrerende direktør.

Da Per Flensted og entreprenøren fjernede jorden, var det tydeligt, at gasledningen i jorden var blevet snittet. Det er formentlig sket, da der er blevet ’skudt’ fiber ind i området for tre år siden. Fiberen lå nemlig klos op og ned ad gasledningen, og det var ifølge Per Flensted tydeligt, at der havde været kontakt mellem fiber og gasledning.

Annonce

Utæthed lukket

Gaslugten og synet af lækagen i gasledningen fik resolut den administrerende direktør til at kontakte Ewii, som har forsyningen. Det lokale brandvæsen blev også tilkaldt, og han havde nærmest lige lagt røret, da han kunne høre udrykningen. Kort tid efter blev hele Nordensvej afspærret.

- Det var heldigt, det ikke skete på en almindelig arbejdsdag. De spærrede hele vejen, og vi har meget trafik herude med lastbiler. Så havde det være en hverdag, så havde det været kaos.

Ewii fik, ifølge den administrerende direktør, lukket gashanen og efterfølgende repareret utætheden.

Meldingen indgik hos TrekantBrand langfredag klokken 14. Ingen kom til skade i forbindelse med lækagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ruth og Vagn har holdt sammen i 70 år

Fredericia

Her er dagens corona-smittetal fra Fredericia: Flere nye smittede end de seneste dage

Annonce