Annonce
Fredericia

Genåbnet bro fejres med lukning - det kan give kø ved Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro har flere gange lagt asfalt til Lillebælt Halvmarathon, og lørdag kan deltagerne i Bro Genåbningsløbet afprøve den nye asfalt, som broen har fået under den otte måneder lange renovering. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Lørdag lukker den Gamle Lillebæltsbro igen, når genåbningen af broen fejres med et motionsløb over broen. Det kan påvirke trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro, forudser Vejdirektoratet.

Middelfart: Den Gamle Lillebæltsbro genåbnede fredag 13. september efter en knap otte måneder lang renovering. Det blev fejret på dagen med brunsviger og de danmarksberømte romkugler fra Nørre Aaby Bageri til de første bilister, som kørte over broen, og lørdag 5. oktober er det løbernes tur til at fejre, at broen atter kan passeres.

Det gør de med et 10 kilometer langt motionsløb og en 6,5 kilometer gåtur, som er arrangeret af Lillebælt Halvmarathon. Blandt løberne vil være transportminister Benny Engelbrecht (S) og Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Bro Genåbningsløbet begynder klokken 10 med et 4,2 kilometer langt børneløb, og derefter er det de voksne løberes tur klokken 11.

En del trafikanter og handlende på begge sider af Lillebælt har glædet sig over, at den Gamle Lillebæltsbro er genåbnet, men lørdag må de affinde sig med, at broen atter er lukket for biltrafik i nogle timer for at give plads til løberne.

Vejdirektoratet oplyser, at trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro vil være påvirket fra klokken 9.30 til klokken 14. Man må forvente kødannelser i området omkring den nye bro, og det kan være en god idé at beregne ekstra tid til turen over Lillebælt.

Annonce

Tjek Rejseplanen

På grund af brolukningen vil der også være ændringer af busruter i området, og Vejdirektoratet opfordrer til at tjekke Rejseplanen for at se ændringerne. Bilister kan følge med i trafikken via appen Trafikinfo og DR P4 Trafik.

Fællesstien på den gamle bro er åben for fodgængere og cyklister under hele løbet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce