Annonce
Fredericia

Genåbnet bro fejres med lukning - det kan give kø ved Lillebælt

Den Gamle Lillebæltsbro har flere gange lagt asfalt til Lillebælt Halvmarathon, og lørdag kan deltagerne i Bro Genåbningsløbet afprøve den nye asfalt, som broen har fået under den otte måneder lange renovering. Arkivfoto: Lasse Hansen.
Lørdag lukker den Gamle Lillebæltsbro igen, når genåbningen af broen fejres med et motionsløb over broen. Det kan påvirke trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro, forudser Vejdirektoratet.

Middelfart: Den Gamle Lillebæltsbro genåbnede fredag 13. september efter en knap otte måneder lang renovering. Det blev fejret på dagen med brunsviger og de danmarksberømte romkugler fra Nørre Aaby Bageri til de første bilister, som kørte over broen, og lørdag 5. oktober er det løbernes tur til at fejre, at broen atter kan passeres.

Det gør de med et 10 kilometer langt motionsløb og en 6,5 kilometer gåtur, som er arrangeret af Lillebælt Halvmarathon. Blandt løberne vil være transportminister Benny Engelbrecht (S) og Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Bro Genåbningsløbet begynder klokken 10 med et 4,2 kilometer langt børneløb, og derefter er det de voksne løberes tur klokken 11.

En del trafikanter og handlende på begge sider af Lillebælt har glædet sig over, at den Gamle Lillebæltsbro er genåbnet, men lørdag må de affinde sig med, at broen atter er lukket for biltrafik i nogle timer for at give plads til løberne.

Vejdirektoratet oplyser, at trafikken i området og over Den Nye Lillebæltsbro vil være påvirket fra klokken 9.30 til klokken 14. Man må forvente kødannelser i området omkring den nye bro, og det kan være en god idé at beregne ekstra tid til turen over Lillebælt.

Annonce

Tjek Rejseplanen

På grund af brolukningen vil der også være ændringer af busruter i området, og Vejdirektoratet opfordrer til at tjekke Rejseplanen for at se ændringerne. Bilister kan følge med i trafikken via appen Trafikinfo og DR P4 Trafik.

Fællesstien på den gamle bro er åben for fodgængere og cyklister under hele løbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FCK-spiller skadet + Succes for Fuglsang

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce